Copiii Profetului Muhammad-pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa

Etichete: , , , , , ,

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


  In conformitate cu opinia cea mai corecta,Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a avut sapte copii, trei baieti si patru fete.


Baietii au fost:


1 - Al-Qaasim-este primul copil, de la numele caruia profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) i s-a spus Abu'l-Qaasim. El a murit de mic,s-a spus ca nu a trait suficient pentru a invata sa mearga.


2 - 'Abd-Allah-exista pareri diferite intre invatati in ceea ce priveste nasterea acestuia,unii spun ca el s-ar fi nascut inainte de inceperea revelatiei iar altii sustin ca dupa inceperea revelatiei.El a murit cand avea 3 luni, era ınca la piept.


3 - Ibraaheem-este singurul copil pe care Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) l-a avut cu o alta femeie in afara de Khadeejah (Allah sa fie multumit de ea).Mama sa, se numeste Al-Maariyah Qibtiyyah (Allah sa fie multumit de ea.El s-a nascut in anul 8 d.h.Profetul Muhammed(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a fost foarte multumit de nasterea lui,deoarece pana atunci toti copii de sex masculin, i-au murit la o varsta frageda.Din nefericire, la numai optsprezece luni,Ibrahim s-a imbolnavit grav si a murit. Cu toate ca stia ca micutul sau fiu se va duce in Gradina, Profetul Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui)– nu s-a putut opri din a varsa lacrimi. Cand unii dintre companioni l-au intrebat de ce a plans, el a raspuns: "Este latura mea umana."

  Necredinciosii obisnuiau sa rada de Profetul Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) din cauza ca nu avea fii, spunand ca el este "izolat",Allah subhana wa ta'ala,a clarificat insa ca situatia Profetului Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) era cu mult peste aceea a oricariu om, in urmatoarele versete:

"Noi ţie ţi-am dăruit belşugul! Tu,roagă-te Domnului tău şi Lui îi jertfeşte,şi lipsit de urmaşi va fi cel care te urăşte! (Quran 108:1-3)


"Muhammad nu este tatăl nici unuia dintre bărbaţii voştri, ci el este trimisul lui Allah si pecetea profeţilor.Allah este Atotcunoscător. (Quran 33:40)


Si fetele au fost:


1 - Zaynab ( Allah sa fie multumit de ea), a fost cea mai mare dintre fiicele sale.Ea s-a casatorit cu Abu'l-'Aas ibn al-Rabee "(Allah sa fie multumit de el), si ea i-a nascut pe Ali si Umaamah. Ea a murit in 8 AH.


2 - Ruqayyah (Allah sa fie multumit de ea),prima data s-a casatorit cu varul ei Utbah 'Ibn Abi Lahab,apoi el a divortat de ea inainte de  consumarea casatoriei, atunci cand Allah a revelat cuvintele:

"1. Sa piara mainile lui Abu Lahab si sa piara si el!

2. Averea lui sa nu-i fie de nici un folos si nici ce a agonisit!

3. Va arde in Focul cu flacari, "

[Soorat al-Masad,111:1-3].

    Apoi s-a casatorit cu "Uthmaan ibn 'Affaan ( Allah sa fie multumit de el) si a migrat cu el in Abisinia,apoi la Medina. Ea s-a imbolnavit atunci cand Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a plecat la lupta de la Badr, si el (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) i-a spus lui 'Uthmaan (Allah sa fie multumit de el) sa ramana cu ea,dar el (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui)  i-a alocat partea lui de prada, si l-a recompensat pentru lupta ca si cum,el ar fi fost prezent. Cand vestea cea buna a victoriei musulmanilor in lupta de la Badr le-a sosit, el (Uthmaan-Allah sa fie multumit de el) tocmai terminasera ingroparea ei (Allah sa fie multumit de ea).Ea i-a nascut pe 'Uthmaan (Allah sa fie multumit de el) si pe Abd-Allah, care a murit cand avea varsta de sase ani.


3 - Umm Kulthoom (Allah sa fie multumit de ea),prima data s-a.casatorit cu 'Utaybah ibn Abi Lahab, de care ea a divortat inainte de consumarea casatoriei cu el,asa cum s-a intamplat si in cazul surorii sale  Ruqayyah (Allah sa fie multumit de ea) cu 'Utbah  fratele lui 'Utaybah.Cand Ruqayyah a murit,Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a casatorit-o pe Umm Kalthoom cu 'Uthmaan ( Allah sa fie  multumit de el). Ea a murit in anul 9 d.h. si nu a lasat in urma nici un copil.


4 - Faatimah (Allah sa fie multumit de ea),a fost cea mai mica dintre fiicele Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui). Ea s-a casatorit cu 'Ali ibn Abi Taalib in luna Safar anul 2 d.h.Din aceasta casatorie s-au nascut Hasan, Husayn,Umm Kalthoom si Zaynab. Faatimah ( Allah sa fie multumit de ea) a murit la sase luni dupa Profet (pacea şi binecuvantarea lui Allah fie asupra lui). Ea a fost primul membru al familiei sale care a murit  dupa el (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa).


A se vedea Al-Bidaayah wa'l-Nihaayah de Ibn Katheer,5/321; Zaad Al-Ma'aad, de Ibn Al-Qayyim, 1/100


Si Allah stie cel mai bine.


Islam Q&A


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu