Prosternarea de multumire la 40 de zile de la nasterea unui copil

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


Intrebare:


Fiica mea a implinit 40 de zile si am mers la moschee pentru a face traditionala sajdah (prosternare) care se face in tara mea de origine-Pakistan.Imamul moscheii,cu toate acestea,a refuzat sa faca acest lucru,deoarece nu se bazeaza pe nici un hadith. El a mai spus ca profetul sallaAllahu aleyhi wa sallam,nu a facut-o si ca noi nu ar trebui sa incercam sa fim mai buni decat el.


Raspuns:


Lauda lui Allah,


Aceasta prosternare, asa cum si imamul de la moschee v-a spus, nu are nici o baza (in Islam). Da,exista sujood Al-shukr (prosternare de recunostinta), care este prescrisa atunci cand o noua binecuvantare iti vine sau atunci cand ceva rau ce ti s-a intamplat se diminuiaza sau chiar dispare, dar acest lucru nu mai este aplicabil atunci cand a trecut atat de mult timp.


- Abd Shaykh 'Al-Kareem Al-Khudayr.


Daca dvoastra ati fi facut o prosternare de multumire atunci cand fiica dvoastra s-a nascut, in siguranta si sanatoasa si mama ei a fost bine,noi v-am spune ca acest lucru este bun,si este o fapta prevazuta de Islam. Dar a desemna un timp specific pentru a efectua prosternarea,de patruzeci de zile,si a spune ca aceasta trebuie sa se faca in moschee, este bid'ah.


Fie ca Allah sa ne ajute si sa va ajute sa faceti tot ceea ce este corect.


Islam Q & A

Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu