Este permis sa ne rugam intr-o camera in care exista imagini?

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


Lauda lui Allah,


Punctul de vedere cel mai corect este ca musulmanilor nu le este permis sa se roage intr-o camera in care exista imagini cu fiinte insufletite, pe baza mai multor relatari, inclusiv urmatoarele:


Hadith-ul de la Ibn Abbas -Allah sa fie multumit de el- care a spus: "Profetul-Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - a spus: "Ingerii nu intra intr-o casa in care exista un caine sau imagini " (relatat de Bukhari si Muslim)


Hadith-ul de la A'isha- Allah sa fie multumit de ea-care a spus: "Mesagerul lui Allah-Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa - a revenit dintr-o calatorie si eu aveam acoperita o fereastra cu o patura pe care erau imagini. Atunci cand Trimisul lui Allah -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - a vazut-o, el a tras-o jos si a spus, "Oamenii care vor fi cel mai aspru pedepsiti in Ziua Invierii vor fi cei care imita creatia lui Allah ". (Bukhari si Muslim).


Hadith-ul de la Abu Hurayrah (Allah sa fie mulţumit de el) care a spus: "Trimisul lui Allah -pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - a spus: "Jibreel a venit la mine si mi-a spus: "Am venit la tine ieri si nimic nu m-a impiedicat sa intru cu exceptia faptului ca la usa ta era o statuie si perdeaua de la fereastra casei tale avea imagini pe ea,iar in casa era un caine. Deci, spune cuiva sa rupa capul statuii de la usa ta, astfel incat sa arate ca un trunchi de copac, spune cuiva sa taie perdeaua si sa dea cainele afara ". Asadar Mesagerul lui Allah-pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - a facut asta.

(Relatat de Abu Dawood, Al-Tirmidhi si Ahmad).


Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah ( Allah sa aibe mila de el) fiind intrebat daca se poate efectua rugaciunea intr-o biserica in care exista imagini,a spus:

"In ceea ce priveste rugaciunea in biserici in care exista imagini, exista trei opinii calificate,in Madhhab-ul lui Ahmad si altii: interzicerea absoluta, care este punctul de vedere al lui Maalik, permisiunea absoluta,care este punctul de vedere al unora dintre companierii lui  Ahmad, si treilea punct de vedere,care este si punctul de vedere cel mai corect a fost relatat de la 'Umar ibn al-Khattaab si altii. Acest punct de vedere prevede ca,in cazul in care exista imagini in biserica, noi nu trebuie sa ne rugam acolo,deoarece ingerii nu intra intr-o casa in care sunt imagini, si pentru ca Profetul-pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui - nu a intrat  la Ka'bah pana cand imaginile din aceasta nu au fost sterse.In mod similar, 'Umar a spus: "noi nu intram in biserici daca existau imagini în interior."


Bisericile sunt ca moscheile care sunt construite peste morminte. In Al-Saheehayn se spune ca Profetul - pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a auzit vorbindu-se despre o biserica, din Etiopia,precum si despre podoabele si imaginile din interiorul acesteia. El a spus: "Când un om neprihanit dintre ei moare, ei construiesc o moschee (loc de adorare), peste mormantul lui si pune imagini in ea. Ei vor fi cei mai rai oameni,in fata lui Allah in Ziua Invierii." Dar Sahaabah s-au rugat in biserici, in care nu erau imagini.


Si Allah stie cel mai bine.


Masaa’il wa rasaa’il,Muhammad al-Mahmoud al-Najdi, p. 28


Islam Q&A


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comentarii:

  1. Anonim spunea...:

    MashaAllah,fie ca Allah Azza wa Jall sa te rasplateasca cu tot ce e mai bun sora Fatima,atat in Dunia cat si in Akhira.
    Amin

  1. fatima spirache spunea...:

    Pe noi toti,Ameen!

Trimiteți un comentariu