Horoscopul-haram sau halal?

Etichete: , , , ,

Exista oameni care pretind ca au cunostinte despre nevazut si despre viitor.Acestia sunt numiti de catre oameni cu nume diferite,printre care: ​​ghicitori,clarvazatori,meteorologi, astrologi, si asa mai departe. Ghicitori folosesc diverse metode si mijloace prin care spun ca extrag informatiile,cum ar fi: citirea in frunzele de ceai,trasarea unor linii, scrierea unor numere,citirea in palma,citirea in stele (horoscop), citirea in ceasca cafea, etc.


Astrologia


Nu numai ca este haram (interzis de legea islamica) practicarea astrologiei, dar, de asemenea,este interzisa si consultarea astrologilor, citirea predictiilor lor,cumpararea cartilor de astrologie si citirea horoscopului. Deoarece astrologia este folosita in principal pentru prezice viitorul, practicantii sai sunt numiti ghicitori. Prin urmare, cel care consulta horoscopul, cade sub incidenta reglementarile cuprinse in afirmatia profetului sallaAllahu aleyhi wa sallam:

"Rugăciunile de zi cu zi ale celor care consulta un ghicitor (magician,astrolog,etc) si-i cere ceva, nu le vor fi acceptate timp de patruzeci de zile." [Relatat de Muslim]

Pedeapsa mentionata in acest hadeeth este pur si simplu datorata consultarii astrologului (magicianului,clarvazatorului etc.),inclusiv daca persoana respectiva are indoieli cu privire la veridicitatea afirmatiilor astrologului,ghicitorului etc.. Cand o persoana se indoieste de veridicitatea sau falsitatea informatiilor date de astrolog,acest lucru implica faptul ca se indoiesc de faptul ca altii stiu nevazutul si viitorul,in afara de Allah,iar aceaata este o forma de shirk pentru ca Allah subhana wa ta'ala a spus clar (interpretarea sensurilor):

<<Si la El sunt cheile necunoscutului si nu le stie decat numai El.>>

[Coran 6:59]

Si de asemenea,El,subhana wa ta'ala a spus:

<<Spune: "Nu stie nimeni dintre cei care sunt in ceruri si pe pamant Necunoscutul, afara numai de Allah!" >>

[Coran 27:65]

Prin urmare,daca o persoana crede in predictiile horoscopului,fie ca acestea sunt mentionate de astrologi sau sunt scris in cartile de astrologie,cade direct in Kufr (necredinta), asa dupa cum se spune in hadeeth-ul: Profetul sallaAllahu alayhi wa sallam,a spus: "Oricine consulta un ghicitor si crede ceea ce ii spune,nu crede in ceea ce ia fost revelat lui Muhammad. " [Ahmad şi Abu Dawud] Aceasta relatare literalmente se refera la ghicitori si acest lucru de asemenea, se aplica si astrologilor,deoarece ambii pretind ca au cunostinte despre viitor.

Previziunile astrologice sunt opuse Tawheed-ului (monoteismul islamic).Ei,astrologii pretind ca personalitatile oamenilor sunt determinate de stele,si ca actiunile viitoare si evenimentele din viata lor sunt scrise in stele.Aceste persoane pretind ca au capacitatea de a obtine, prin citirea in formatiunile naturale ale obiectelor create, cunoasterea ocultului.Credinta in astrologie si consultarea horoscopului sunt in opozitie clarq cu litera si spiritul Islamului. Acela care  urmeze aceste cai,este sufletul care este gol, care nu au gustat adevarata credinta. In esenta,aceste cai  sunt o incercare zadarnica de a scapa de Qadar (destin/soarta).

Acesti ignoranti cred ca, daca ei stiu ceea ce le este rezervat pentru ziua de maine, se pot pregati de azi, pentru a evita, astfel, raul si a-si asigura binele. Profetului Muhammad,

sallaAllahu 'alayhi wa sallam, ia fost revelat  de Allah subhana wa ta'ala sa recite urmatorul verset (interpretarea sensurilor):

<<...Daca eu as fi stiut necunoscutul, as avea prisosinta de bunuri si nu m-ar atinge raul....>> [Coran 7:188]

Prin urmare, este necesar ca musulmanii sa stea departe de aceste lucruri.Inelele, lantisoarele, etc, care conţin simbolurile zodiacului nu ar trebui sa fie utilizate,chiar daca ei nu cred in ele. Acestea sunt parte integranta a unui sistem construit pentru a imprastia necredinta (kufr) si trebuie eliminate complet. Nici un musulman credincios ar trebui sa-l intrebe pe un altul ce zodie are sau incerce sa-si  dea seama ce inseamna un semn zodiacal. Nici nu ar trebui sa citeasca horoscopul in ziare sau sa-l asculte atunci cand se citeste.Orice musulman care a consultat previziunile astrologice pentru a-si cunoaste viitorul,trebuie sa caute iertarea lui Allah subhana wa ta'ala si sa-si reinnoiasca marturisirea de credinta.


Sursa:Islamweb.net


Astrologia, horoscopul, superstitiile si ghicirea norocului sunt activitati din jahiliya (era ignorantei), carora Islamul le-a aratat falsitatea si a explicat ca sunt shirk, pentru ca au in vedere a depinde de altceva decat de Allah si a crede ca binele sau raul vin de la altceva decat de la El, si a crede cuvintele ghicitorilor si prezicatorilor care mint spunand ca detin cunoasterea Nevazutului pentru a-i insela pe oameni si a le lua banii si a le schimba credinta.


Dovada (daleel) pentru aceasta este hadith-ul relatat de Abu Dawood, care are un isnad sahih, de la Ibn Abbas (Allah sa fie multumit de el), ca Mesagerul lui Allah (sallaAllahu aleyhi wa sallam) a spus: "Oricine invata ceva din astrologie a invatat o ramura din vrajitorie (al-sihr)".


Al-Bazzar a relatat, cu un isnad jayyid, de la Imran ibn Husayn ca Mesagerul lui Allah (sallaAllahu aleyhi wa salam) a spus: "Nu este dintre noi cel ce practica prevestirile sau lasa pe altul sa i le faca, care spune norocul sau lasa pe altul sa i-l spuna, sau care practica vrajitoria sau lasa pe altul sa o faca asupra lui".

Oricine spune ca stie un lucru din Nevazut ori este un ghicitor, ori se poarta ca un ghicitor, pentru ca Allah subhana wa ta'ala este Singurul care are cunoasterea asupra Nevazutului.


Allah subhana wa ta'ala spune:


"Spune: 'Nu stie nimeni dintre cei care sint in ceruri si pe pamint Necunoscutul, afara numai de Allah!'" (Quran, traducerea sensurilor 27:65)


Sursa:islamqa

 


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu