Fiecare minut din aceata viata conteaza...

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatu,



Timpul,in esenta sa este mult prea pretios pentru a fi pierdut. O persoana inteleapta are grija ca timpul sau sa fie folosit cum trebuie si sa nu si-l iroseasca cu actiuni inutile.Incearca sa faca cat mai multe fapte bune, placute de Allah subhanu wa ta'ala si incearca in limita posibilitatilor sale sa il faca fericit pe cel de langa el,incetul cu incetul.Fiecare minut din viata unei persoane conteaza.....

Intr-un singur minut poti face multe fapte bune si poti castiga multa rasplata. Intr-un singur minut poti face acte de caritate,poti studia si memora ceva benefic sau poti depune efort pentru a face fapte bune si poti fi sigur ca acel minut din viata ta nu l-ai pierdut. Un minut poate fi scris in cartea ta de fapte bune, daca sti cum sa il folosesti.

Iata cateva lucruri pe care le putem face intr-un singur minut, cu ajutorul lui Allah subhanu wa ta’ala:

1. Intr-un minut poti recita Sura Al-Fatiha de 3 ori. Unii invatati spun ca rasplata pentru citirea Surei Al-Fatiha este mai mult de 600 de hasanah, asadar daca o vei recita de 3 ori, vei primi, cu permisiunea lui Allah, mai mult de 1800 de hasanah, toate intr-un singur minut.

2. Intr-un singur minut poti recita Surat Al-Ikhlas de 20 de ori. Recitarea acestei sure o singura data este echivalent cu o treime din Coran. Daca o reciti de 20 ori, este echivalent cu citirea Coranului de 7 ori. Daca o reciti de 20 de ori intr-un minut in fiecare zi, inseamna ca ai recitato de 600 de ori intr-o luna, si de 7200 de ori intr-un an, care va fi echivalent cu citirea Coranului de 2400 de ori.

3. Intr-un minut poti citi o pagina din Coran.

4. Intr-un minut poti memora un mic verset (ayah) din Coran.

5. Intr-un singur minut poti spune “La ilaha illa Allah washdahu laa shareeka lah, lahu’l-mulk wa lahu’i-hamd wa huwa ‘ala kulli shay’in qadeer” (Nu este alta divinitate decat Allah, care nu are partener, al Lui este Stapanirea si lauda, si El poate face orice) de 20 de ori. Rasplata pentru aceasta este echivalenta cu eliberarea a 8 scalvi dintre fii lui Ismael,pentru Allah.

6. Intr-un singur minut poti spune Subhan Allahi wa bi hamdihi (Gloria si lauda este a lui Allah) de 100 de ori. Oricine spune asta intr-o zi ii vor fi iertate pacatele chiar daca sunt precum spuma marii.

7.Intr-un minut poti spune Subhana Allah Al-Adhim (Gloria si lauda lui Allah, slava lui Allah Cel Atotputernic) de 50 de ori. Acestea sunt doua fraze usor de repetat, dar foarte grele in balanta si iubite de Cel Milostiv, asa cum a fost relatat de Bukhari si Muslim.

8. Profetul Muhammed (sallaAllahu aleyhi wa salam) a spus: “Atunci cand spun “Subhaan Allaah, wa’l-hamdu Lillah, wa laa ilaah ill-Allaah, wa Allaahu akbar (Gloria fie a lui Allah, lauda fie a lui Allah, nu este alta divinitate decat Allah, iar Allah este Cel Maret) imi este mai placut decat rasaritul soarelui.” (relatat de Muslim). Intr-un singur minut poti spune aceste cuvinte de 18 ori. Aceste cuvinte sunt foarte iubite de Allah Subhanu wa ta’ala, si sunt atarna greu in balanta faptelor bune,asa cum a fost relatat in acest hadith autentic.

9.Intr-un singur minut poti spune La hawla wa la quwata illa billaah (nu exista forta si putere decat la Allah) de mai mult de 40 de ori. Aceasta este una din comorile Paradisului, asa cum a fost relatat de Bukhari si Muslim. Aceste cuvinte sunt un mijloc pentru depasirea dificultatilor si pentru mari reusite.

10.Intr-un minut poti spune Laa ilaha illa Allah de aproximativ 50 de ori. Acestea sunt cele mai mai bune cuvinte, cuvintele Tawheed-ului. Daca o persoana spune aceste cuvinte inainte de a muri, el va intra in Paradis si sunt multe hadith-uri care relateaza cat de valoroase sunt aceste cuvinte.

11. Intr-un minut poti spune Subhana Allaah wa bi hamdih, ‘adada khalqihi, wa ridaa nafsihi, wazinata ‘arshihi, wa midaada kalimaatihi (Gloria si Lauda fie a Lui Allah, la fel de mult ca numarul creatilor Sale, la fel de mult ca ceea ce ii este placut, la fel de mult ca si greutatea Tronului Sau si la fel de mult ca cerneala cuvintelor Sale) de mai mult de 15 ori. Aceste cuvinte iti pot aduce multa recompensa asa cum a fost relatat intr-un hadith autentic al profetului Muhammad sallaAllahu aleyhi wa sallam.

12. Intr-un minut poti cere iertare de la Allah de mai mult de 100 de ori spunand: “AstagfiruAllah (cer iertare de la Allah). Virutile cautarii iertarii lui Allah nu sunt un secret,deoarece cainta este un mijoloc prin care poti intra in Paradis.Virtutile acestor cuvinte sunt de asemenea un mijloc care ne garanteaza o viata mai buna, intarirea puterii,protectie in fata dezastrelor,intareste sanatatea unei persoane.

13.Intr-un minut poti spune cateva cuvinte scurte si concise si Allah iti poate acorda ceva bun datorita lor,ceva ce nici nu iti poti imagina.

14. Intr-un minut poti spune binecuvantari asupra Profetului (sallalahu aleihi wa salam) de 50 de ori spunand sallalahu aleihi wa salam (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa), iar Allah iti va trimite binecuvantari de 500 de ori, deoarece o binecuvantare spusa asupra profetului sallaAllahu aleyhi wa sallam aduce in schimb 10 binecuvantari.

15. Intr-un minut iti poti sa ii multumesti lui Allah, sa Il iubesti, sa ai frica de El, sa iti pui sperantele in El, si astfel vei trece prin stagiile de uboodiyyah (sclavia totala fata de Allah). Poti face acest lucru stand in pat sau mergand pe strada.

16-Intr-un minut poti citi mai mult de doua pagini dintr-o carte despre islam care sa fie usor de inteles.

17. Intr-un minut poti strange legaturile de rudenie, sunand una dintre rudele tale la telefon.

18.Intr-un minut poti ridica mainile tale pentru a face orice dua

19.Intr-un minut poti saluta spunand as'salamu aleykom unui numar mare de frati si surori.

20.Intr-um minut poti cenzura sau impiedica o fapta rea.

21.Intr-un minut poti sfatui sau poti face o fapta buna pentru cineva.

22.Intr-un minut poti da un sfat sincer unui frate sau unei surori.

23.Intr-un minut poti consola pe cineva care este deprimat.

24.Intr-un minut poti inlatura un obstacol din drum care poate fi daunator celor din jur.

25.Incercarea de a profita pe deplin de un minut te poate motiva sa faci acelasi lucru si in alte perioade de timp cand te obicei faceai ceva nefolositor.

Retineti ca majoritatea acestor actiuni nu va costa nimic,nu va cere sa aveti abulutiunea facuta,nu te obosesc si nici nu presupune mult efort,ba din contra le poti realiza in timp ce mergi pe jos sau cu masina,le poti realiza stand culcat sau in picioare,le poti realiza in timp ce astepti pe cineva.

Fie ca Allah subhana wa ta'ala sa ne ajute sa realizam acele lucruri care sunt iubite de El si acelea de care El este multumit.Ameen!

Traducere de pe site-ul islamqa.com/es

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu