In conformitate cu vointa lui Allah

As-salamu aleykom wa rahmatullah wa barakatuhu,



Adevărata cauză a suferinţei


Printre lucrurile pe care ne-a invatat Profetul Mohammed sallaAllahu aleyhi wa sallam,gasim ca ne arata ca cauza tuturor suferintelor este neacceptarea sau neconformarea in adevaratul sens al cuvintelor;putem vedea deci ca nici cel bogat nici cel sarac nu sunt multumiti,nici cel sanatos si nici cel bolnav.Profetul Muhammad, sallaAllahu 'Alayhi wa sallam, a spus:"dacă omului i s-ar da o vale de aur, el si-ar dori inca una asemenea şi adevărul este că gura fiintei umane, nu o umple decat pământul."

Acesta este motivul pentru care Profetul Muhammad, sallaAllahu 'alayhi wa sallam, spune: "... fii mulţumit cu ceea ce Allah ti-a dat, si vei fi cel mai bogat dintre oameni... "omul, din păcate, nu se simte împlinit sau satisfacut. Reflectaţi va rog asupra cuvintelor unui om evlavios, care a a spus: "Am trăit peste o sută de ani,dar nu am văzut nimic în această viaţă, care nu se diminuieze ... "Acest lucru este evident: cu cat persoana inainteaza in varsta,cu atat timpul acestei viaţi scade, de exemplu dacă Allah ia destinat unei persoane sa traiasca100 de ani şi a trăit aproximativ 70,putem spune că timpul ramas de trait a scăzut şi rămas foarte puţin.Sănătatea, vederea, auzul, totul, absolut totul se reduce şi se scurteaza, cu excepţia dorinţei si sperantei de a trăi şi a avea mai multe lucruri, chiar şi în ultimele momente ale vieţii, atunci când moartea vine la om,el vrea inca să mai trăiască. Astfel, modul în care fiinţa umană vede acesta viaţa este ca atitudinea pe care o va avea Iadul atunci când, după ce au intrat in el toti aceia care si-au meritat pedeapsa, si va fi întrebat: "Te-ai umplut"şi el va răspunde:"Mai sunt "?



Credinciosul este fericit pentru că el se mulţumeste cu ceea ce Allah ii dă

Viziunea credinciosulu despre această lume este reală şi clara, putem vedea acest lucru în învăţăturile pe care ni le-au lasat oamenii evlavioşi. Ca un exemplu, menţionez povestea in care Omar Ibn al Khattab, Allah sa fie multumit de el, a intrat în camera Profetului, sallallaahu 'alayhi wa sallam, şi a văzut că dormea pe o rogojină dura,care ii lasa urme pe fata lui; atunci, foarte surprins, ia spus: "Tu esti Profetul lui Allah, şi uite-te la tine; în timp ce regii Persiei şi Romei, se bucura de mii de binecuvântări de la Allah şi sunt necredinciosi ... "Profetul sallallaahu 'alayhi wa sallam, a răspuns: "Mie imi place să simt foame o zi si a doua zi sa ma alimentez si să-I mulţumesc lui Allah. " În acest fel, ne dă o lecţie,lectie de care majoritatea dintre noi nu tinem cont si anume: ca în această viata nimic nu e sigur, o zi suntem sănătoşi şi alta bolnavi, o zi suntem săraci şi alta bogaţi; se poate unii au bani dar au alte probleme care nu le da pace, şi aşa mai departe. De aceea, singurul care traieste fericit în această viaţă este credinciosul, nu pentru că are proprietati,bani sau alte mijloace, ci pentru că se multumeste cu ceea ce Allah ii dă, puţin sau mult. In acest fel Allah ne descrie oamenii din Paradis: {... Allah este multumit ei şi ei sunt multumiti de El ...} [Coran 5:119]
Ei au fost multumitori în această viaţă, astfel, atunci când Allah le-a dat bani,ei i-au multumit, şi atunci când au avut lipsuri ei au avut răbdare. Acesta este adevăratul musulman, care vede că totul în această viaţă vine numai si numai de la Allah. Profetul Muhammad, sallallaahu 'alayhi wa sallam a spus : "Credinciosul este într-adevăr surprinzător, deoarece toate aspectele legate de aceasta viata,pentru el sunt bune: dacă il ajung momente de bucurie el este recunoscător si multumeste,iar în cazuri de dificultate este răbdator. "
In jurul nostru avem oameni care au bani, faima si altele, dar ei nu sunt fericiţi, deoarece nu stiu sa fie multumitori.

Trebuie să fim mulţumiţi de tot ceea ce vine asupra noastra, cu excepţia modului nostru de a-l adora pe Allah,mod pe care trebuie sa-l îmbunatatim continuu.Exista multe exemple in acest sens, dar mentionam aici doar exemplul companionului Profetului, sallallaahu 'alayhi wa sallam,care a avut cangrena la unul dintre picioare şi i l-a taiat taiat, el a avut doi copii, şi atunci când unul a murit, si-a ridicat mâinile lui şi a spus, "Toate mulţumită Tie, O, Allah! m-ai testat cu sănătatea, dar ai vindecat restul corpului meu; mi-a murit unul dintre copii, dar mi l-ai lasat pe celalalt. " Astfel trebuie să ne convingem că Allah asa cum ne da, de asemenea ne si testeaza, totul se intampla voia Lui şi nimic nu scapa de sub controlui Lui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu