Scopul crearii lui Isus pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,fara tata

Evenimentul cel mai interesant in istoria omenirii este prima creatie,crearea lui Adam.Nimeni nu a vazut crearea primului om,care a fost creat fara o mama sau un tata.Dupa crearea primului om, fara de mama si fara de tata,Allah subhana wa ta'ala a creat-o pe Eva,din Adam.Atunci cand au trecut atat de multe secole de la acest eveniment,Allah subhana wa ta'ala in Intelepciunea Sa, a voit sa arate oamenilor un alt eveniment extraordinar,prin crearea lui Isus (Pacea fie asupra), fara tata.Aceasta nastere este contrara normelor de reproducere,care au fost valabile pe pamant de la crearea primilor doi oameni,Adam si Eva.

Scopul,a fost de a face omul martor la aceasta minune si pentru ca sa existe in istoria omenirii ca un eveniment remarcabil. Allah subhana wa ta'ala a vrut sa arate omului, care nu a fost capabil sa se concentreze pe prima minune a creatiei, un miracol care nu va putea fi sters din memoria lui.

Conform legii lui Dumnezeu,fiecare om se naste avand o mama si un tata.Datorita functionarii acestei legi de secole, omul a crezut ca aceasta era singura cale de reproducere. Crezand acest fapt, omul a uitat prima creatie, "crearea din nimic",pentru ca,acest eveniment a fost contrar perceptiilor rigide ale mintii omului. Prin urmare,Allah subhana wa ta'ala a vrut sa arate omului,exemplul lui Isus (Pacea fie asupra sa). Prin acest exemplu,Allah subhana wa ta'ala a vrut sa arate oamenilor Atotputernicia Sa, libertatea Sa de vointa si ca aceasta putere a Sa nu putea fi limitata la legile naturale.

Un alt exemplu asemanator cu nasterea lui Isus (Pacea fie asupra sa ) nu a mai fost observat dupa aceea. Acest incident unic, al carui scop este de a dovedi ca de fapt, libertatea de vointa divina nu se limiteaza la legile naturale, a fost vazut ca un exemplu evident,care va fi mereu în fata ochilor oamenilor.Allah subhana wa ta'ala afirma urmatoarele despre intelepciunea din spatele crearii lui Isus (Pacea fie asupra), fara tata:

"Ia răspuns el: “Aşa este! Dar Domnul tău a zis: “Aceasta pentru Mine-i [un lucru] uşor! şi-l vom face Noi un semn pentru oameni şi o îndurare din partea Noastră! Acesta-i un lucru [de mult] hotărât!”
(Sura Maryam,19 :21).

Din moment ce acest eveniment a fost unul uimitor si miraculos, unii oameni nu au putut intelege cum a avut loc aceasta nastere si nu au putut percepe intelepciunea din spatele ei. Prin urmare, i-au atribuit lui Isus unele calitati divine şi au inventat diverse superstitii si povesti legate de moartea lui. Astfel, au inversat intelepciunea din spatele crearii sale incredibile, fara tata.
Intelepciunea lui Allah,din spatele crearii lui Isus (Pacea fie asupra sa) ,fara de tata a fost, aşa cum am mentionat mai sus, pentru a dovedi Atotputernicia Sa.Acest eveniment uimitor si miraculos este relatat in versetele 16-34 din Sura Maryam:

“Pomeneşte în Carte [Coranul] şi de Maria, când ea s-a retras de la neamul ei într-un loc spre răsărit / şi a pus între ea şi între ei un văl! şi atunci am trimis la ea Duhul Nostru, care i s-a arătat cu infăţişarea unui om adevărat. / A zis ea: “Caut apărare la Cel Milostiv faţă de tine! Dacă tu eşti cuvios, [nu te apropia de mine]!” / I-a răspuns el: “Eu sunt numai un trimis al Domnului tău,ca să-ţi vestesc un prunc curat!” /Însă ea a zis:“Cum să am eu un prunc, dacă nu m-a atins nici un bărbat şi nici târfă nu sunt?” / Ia răspuns el: “Aşa este! Dar Domnul tău a zis: “Aceasta pentru Mine-i [un lucru] uşor! şi-l vom face Noi un semn pentru oameni şi o indurare din partea Noastră! Acesta-i un lucru [de mult] hotărât!/şi ea l-a zămislit şi s-a retras cu el într-un loc depărtat. / şi au apucat-o durerile lângă trunchiul unui curmal şi a zis ea:“O, de aş fi murit înainte de aceasta şi cu totul de-aş fi fost uitată!” / Dar [un glas] a strigat-o de sub ea, [zicându-i]: “Nu fi mâhnită! Domnul tău a făcut mai jos de tine un pârâiaş! / şi scutură spre tine trunchiul de curmal, căci el va lăsa să cadă lângă tine curmale proaspete coapte!/Aşadar, mănâncă, bea şi fii fericită [de copilul tău]! Iar de vei vedea tu vreun om, spune-i lui: “Eu i-am juruit Celui Milostiv un post şi de aceea nu voi sta astăzi de vorbă cu nici un om!/“Apoi a venit cu el la neamul ei purtându-l [în braţe]. şi i-au zis ei:“O, Maria, tu ai făcut un lucru îngrozitor! / O, soră a lui Aaron,tatăl tău nu a fost un om [făcător] de rău, iar mama ta nu a fost o târfă!” / Ea [Maria] a făcut semn spre el, dar ei au zis: “Cum să vorbim cu acela care este un prunc de leagăn?” / Dar el [pruncul] a zis: “Eu sunt robul lui Allah! El mi-a dăruit Scriptura şi m-a făcut profet! / şi El m-a binecuvântat, oriunde aş fi, şi mi-a poruncit Rugăciunea [As-Salat] şi Dania [Az-Zakat], cât voi trăi, / şi bunăcuviinţă faţă de născătoarea mea! şi nu m-a făcut pe mine trufaş, nici ticălos!/“Acesta este Isus,fiul Mariei! Aceasta este povestea adevărată de care ei se îndoiesc! /Nu se cuvine ca Allah să-şi atribuie un fiu! Mărire Lui! Dacă El hotărăşte un lucru, atunci El zice “Fii!”, iar el este!”(19:16-34)

Si Allah stie mai bine!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu