Schimbarea numelui de familie ca urmare a casatoriei este interzis in islam

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


In Islam,adoptarea de catre sotie a numelui sotului si renuntarea la numele tatalui nu este permisa.Allah subhana wa ta'ala spune (interpretarea sensurilor)


"Chemati-i dupa parintii lor, caci astfel este mai cu dreptate fata de Allah, iar daca nu-i cunoasteti pe parintii lor, atunci socotiti-i frati ai vostri intru credinta si aliati ai vostri! Si nu este nici un pacat pentru ceea ce savarsiti voi din greseala, ci numai pentru ceea ce inimile voastre savarsesc cu buna stiinta. Allah este lertator, Indurator!"

Qu'ran 33:5


Sotiile Profetului sallaAllahu aleyhi wa sallam,nu au luat numele lui, in pofida statutului social pe care el il avea, ci si-au pastrat numele lor de familie. Daca ar fi existat vreun beneficiu prin preluarea numelui sotului, cu siguranta ar fi practicat acest lucru pe atunci. Daca o femeie este atribuita sotului ei, acest lucru trebuie facut numai pentru a evita situatiile ambigue, de exemplu cind spunem A este sotia lui B, insa nu trebuie sa ii stabilim ascendenta prin intermediul numelui de familie al sotului.


Allah subhana wa ta'ala spune (interpretarea sensurilor):


"Allah le-a dat drept pilda pentru aceia care nu cred pe muierea lui Noe si pe muierea lui Lot, care s-au aflat sub obladuirea a doi robi evlaviosi dintre robii Nostri si care i-au viclenit pe ei, iar ei doi nu le-au putut fi de nici un ajutor la Allah. Si [li] s-a zis: "Intrati în Foc [laolalta] cu ceilalti care intra!"

Qu'ran,66:10


Sursa: islamweb


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu