Care este verdictul cu privire la rostirea cuvintelor: "Sadaqa Allahu 'Azeem" dupa recitarea din Qur'an?


As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,

Multi oameni au obiceiul ca atunci cand încheie recitarea unei sure din Qur'an sau intregul Qur'an sa spuna cuvintele "Sadaqa Allaahu Al-'Azeem (Allah,Cel Atotputernic a grait adevărul), " dar acest lucru nu are nici o bază în Islam, deoarece Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) nu a facut acest lucru, nici nu a fost obiceiul companionilor (sahaba), Allah sa fie multumit de ei, şi a fost necunoscut si printre Taabi'een (generatia după sahaaba). Acest obicei a apărut în perioada ulterioara deoarece unii recitatori spuneau că aceste cuvinte,au baza in versetul: "Spune: Allah a grait adevărul "[Al Imraan 3:95], iar oamenilor le-a plăcut acest lucru. Dar acesta "placere" (istihsaan) trebuie să fie respinsă, deoarece în cazul în care aceasta ar fi fost într-adevăr ceva bun, Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui), Sahabah şi Taabi'een ( salafi sau primele generaţii şi cele mai bune ale ummah) nu ar fi neglijat să o facă.

Versetul: "Spune: Allah a grait adevărul "(Al Imran 3:95), nu înseamnă că aceste cuvinte ar trebui să fie rostite la sfârşitul fiecarei recitari din Qur'an.În cazul în care asa ar fi stat lucrurile,Allah subhana wa ta'ala ar fi spus, "Atunci când terminati recitarea Qur'an-ului, spuneti: "Allah a spus adevărul", aşa cum a spus: " Atunci cand citesti Coranul, cauta tu ocrotire la Allah impotriva lui Seitan cel alungat si afurisit "[al-Nahl 16:98].

Versetul pe care inovatorii il folosesc pentru a susţine practica lor de a spune "Sadaqa Allahu Adhim ", după incheierea recitarii Qur'an-ului a fost de fapt revelat, în context confirmând ceea ce s-a spus despre modul în care toate mancarurile au fost ingaduite pentru Bani Isra'eel, cu excepţia a ceea ce Bani Isra'eel au declarat ca interzise pentru ei însuşi. Allah subhana wa ta'ala a spus:

"93. Toate mancarurile le-au fost ingaduite fiilor lui Israel, in afara de ceea ce Israel insusi si-a oprit, inainte ca Tora sa fi fost trimisa. Spune-le: "Aduceti Tora si cititi-o, daca ceea ce spuneti voi este adevarat!"

94. Si aceia care nascocesc dupa toate acestea minciuni pe seama lui Allah, aceia sunt cu adevarat nelegiuiti.

95. Spune: "Allah a grait adevar! Urmati, asadar, religia lui Avraam cel drept intru credinta, care nu a fost pagan! "

[Al-Imran 3:93-95]

Dacă acest verset ar fi semnificat că aceste cuvinte trebuie spuse după incheierea recitarii din Qur'an, primul in a cunoaşte şi a face acest lucru ar fi fost de Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui),dar cum acest lucru nu s-a petrecut,putem spune ca acest verset semnifica acest lucru.

În concluzie, a spune "Sadaqa Allaahu al-'Azeem ", după recitarea din Qur'an este o inovaţie, si musulmanii nu ar trebui să rosteasca aceste cuvinte dupa recitarea Qur'an-ului.

Dar a crede că Allah a grait Adevărul este obligatie, şi oricine neaga sau se îndoieşte de adevărul a ceea ce Allah a grait,comite un act de necredinta (kufr),care scoate în afara Islamului.Căutam refugiu la Allah!

Dacă o persoană spune: "Allah a vorbit adevărul ", în anumite ocazii, cum ar fi atunci când Allah subhana wa ta'ala prezice ceva,si omul afirma ca ceea ce El a spus este adevarat, atunci acest lucru este permis, pentru că ceva similar a fost a relatat in Sunnah. Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) tinea un discurs, şi Hasan şi Husayn au venit, aşa că profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a coborat  jos de la minibar,ia luat şi ia pus în fata sa si le-a spus: "Într-adevăr, Allah a grait adevarul: "Averile voastre si copiii vostri sunt numai o ispita si la Allah se afla o mare rasplata."

[Al-Taghaabun 64:15]

Si Allah stie mai bine!

Traducere de pe site-ul Islam Q&A


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu