A cerut ingerul mortii permisiunea profetului Muhammad sallaAllahu aleyhi wa sallam,sa-i ia sufletul?

Etichete: , ,

Intrebare:


Cât de solid este acest hadis: "Îngerul Jibreel"a venit la Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui), şi a spus: "Îngerul Morţii" a venit şi cere permisiunea de a lua sufletul tău. Înainte de tine nu fost ceruta acesta permisiune de la nimeni. " El a spus, "Lasă-l să vină, oh, Jibreel."Ingerul Mortii,a venit şi a spus: "Pacea fie cu tine, O mesager al lui Allah. Allah m-a trimis sa-ti ofer posibilitatea de a alege între şederea pentru un timp în acesta lume sau intalnirea cu Allah. " Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a spus: "Am ales intalnirea cu Marele Partener, aleg intalnirea cu Marele Partener " Apoi, Ingerul Mortii s-a asezat la capul Profetului ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), la fel cum va face cu fiecare dintre noi, şi a zis: "O, suflet bun, suflet al lui Muhammad ibn 'Abd-Allah, iesi şi gaseste plăcerea lui Allah şi Singurul Domn, care este mulţumit şi nu supărat "


Raspuns:

Lauda lui Allah.


Exista mai multe hadith-uri despre moartea Profetului (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui), dar sunt hadith-uri Saheeh amestecat cu hadith-uri false, şi multe persoane neatente, citeaza hadith-uri fără fundamente sau care au fost relatate de un lant de naratori in care nu se poate pune increderea.Acela care cauta hadith-uri solide pe acesta tema ar trebui să consulte hadith-urile sahih,care sunt suficiente şi în care va găsi informaţii despre moartea Profetului (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui), şi lecţii importante pentru a învăţa.


Al-Hafiz Ibn Katheer (Allah sa aiba mila de el) a spus, în al-Bidayah wa'l- Nihaayah (5/256):

Al-Waqidi şi altii au narat multe hadith-uri despre moartea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), în care a menţionat multe lucruri ciudate. Ne-am abţinut de la a menţiona multe dintre aceste hadith-uri pentru isnad-ul lor slab şi conţinuturile lor dubioase, în special cele spuse de mulţi naratori, şi scriitorii de mai târziu. Multe dintre ele sunt, fără îndoială, false sau fabricate. În hadith-urile Saheeh şi hasan care sunt narate in cartile recunoscute,este destula informatie despre moartea profetului şi nu este nevoie de a se recurge la minciuni şi rapoarte ale căror isnad este necunoscut.

Si Allah stie cel mai bine.


După investigarea relatarilor despre moartea Profetului (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui), nu am găsit hadith-ul pe care-l menţionează persoana care a pus întrebarea, în această versiune, cu toate acestea există hadith-uri în care se spune ca îngerul mortii a venit pentru ai cere Profetului ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui),permisiunea de ai lua sufletul, folosind cuvinte similare cu cele menţionate de persoana care a pus întrebarea. Dar acestea sunt hadisuri slabe (da'eef) care au fost considerate de invatati ca fiind false şi fabricate. De exemplu:


Există un hadith relatat de "Ali ibn al- Husayn de la tatăl său, care spune o lungă istorie în care îngerul mortii ii cere Profetului (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui), permisiunea de ai lua sufletul şi vorbeste cu el. Aceasta poveste a fost relatat de Al-Tabarani în Al-Mu'jam al-Kabir (3/129) şi Kitab Al-Du'a" (1/367).


Al-Haythami a spus în Majma'Al-Zawa'id (9/35): isnad-ul sau contine 'Abd-Allah ibn Maymun Al-Qaddah, ale cărui relatari nu sunt de incredere .

Acesta a fost, de asemenea, considerat ca atare de către Al- Hafid al-'iraki in Takhreej Al-Ihya "(4/560); Al-Hafiz Ibn Hajar în Aywabah ba'd Talamidhatihi (1/87) şi Ibn Kathir în Al- Bidayah wa'l-Nihaayah (5/290). Al-Albani a spus în Al-Silsilah Al-Da'eefah (5384): este mawdu’ (fabricat).


Există un alt hadith relatat de Ibn Abbas (Allah să fie mulţumit de el), care spune că îngerul mortii a cerut permisiunea să ia sufletul Profetului (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui) în timpul ultimei sale imbolnaviri.Acesta a fost relatat de Al-Tabarani în Al- Mu'jam al-Kabir (12/141).

Al-Haythami a spus în Majma Al-Zawa'id (9/36): isnad sau include Al-Mukhtar ibn Nafi ', ​​care este da'eef (slab).

Al-'Iraki a spus Takhreej Al-Ihya "(4/560): Isnad-ul sau il include pe Al-Mukhtar ibn Nafi ' ale cărui relatari sunt respinse.


În ceea ce priveşte partea în care i se da Profetului (pacea şi binecuvântarea lui Allahy fie asupra lui), posibilitatea sa aleaga între moarte şi să rămână în această lume şi el răspunde: "A ales tovarasia Celui de Sus!", acest lucru este dovedit în Saheeh în hadith-ul relatat de "A'isha (Allah sa fie multumit de ea), care este menţionat în răspunsul la întrebarea # 45841.

...........................................................................

[Fac aici o paranteza pentru a prezenta acest hadith relatat de A'isha (Allah sa fie multumit de ea) si citat in intrebarea numarul #45841 de pe site-ul IslamQ&A:

Aisha (Allah sa fie multumit de ea) spus:Atunci când Profetul era sănătos, el obişnuia să spună: " Sufletul nici unui profet nu este luat până cand nu-i este aratat locul său în Paradis şi apoi ii este data posibilitatea de a alege." Când moartea s-a apropiat de el în timp ce capul sau,era pe pieptul meu, el a devenit inconştient şi apoi si-a recuperat constiinta,apoi se uita fix la tavanul camerei şi a spus, "O, Allah! in tovarasia Celui de Sus! "am spus (pentru mine), "El nu va alege sa ramana cu noi. "Atunci am înţeles ceea ce insemnau spusele sale rostite atunci când inca era sănătos. Ultimele cuvinte rostite de el au fost: "O, Allah ! in tovarasia Celui de Sus! "

Relatat de Bukhari, 4463; si Muslim,2444."]


.............................................................................


Sheykul Ibn' Uthaymeen (Allah sa aiba mila de el), a fost intrebat despre istoria mortii Profetului ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui): Unele cărţi de istorie menţionează că Îngerul Morţii a venit la Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui) si a luat forma unui beduin şi a cerut permisiunea să-i ia sufletul. Cât de adevărat este acest lucru?


El (Allah sa aiba mila de el) a răspuns:

Acest lucru nu este corect. Îngerul morţii nu a venit la el si nici nu ia cerut permisiunea pentru ai lua sufletul, mai degrabă Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a ţinut un discurs spre sfârşitul vietii lui, în care el a spus: "Allah ia dat unui rob sa alega între a mai ramane putin in aceasta lume, atât timp cât Vrea Allah, sau sa-L intalneasca pe Domnul său, şi el a ales să-L întalneasca pe Domnul său "Aceasta este. ceea ce a spus el, spre sfârşitul vieţii sale. Abu Bakr a plâns, şi oamenii s-au surprins de faptul că Abu Bakr a plâns la aceste cuvinte. Profetul (pacea şi binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a fost cel caruia ia fost data posibilitatea de a alege, şi Abu Bakr il cunostea pe Trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) mai bine decât oricare dintre oameni. Acestea sunt cuvintele care au fost relatate. În ceea ce priveşte ideea ca ingerul mortii a venit la profet şi ia cerut permisiunea, acest lucru NU ESTE CORECT.

Liqa de la "Al- Baab IL-Maftooh (2/340)


Oricine care vrea să citească mai mult hadeth-uri sahih despre povestea mortii Profetului (pacea şi binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) poate citi cartea Al-Bidaayah wa'l- Nihaayah de Ibn Katheer (5/248),capitolul despre ultimele sale zile şi moartea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), şi Sahih al- Seerah Al-Nabawiyyah de Ibraheem Al-'Ali, capitolul 6: boala şi moartea mesagerului lui Allah (pacea şi binecuvântarea a lui Allah fie asupra lui).


Si Allah stie cel mai bine.


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu