Allah subhanu wa ta'ala a creat tot ce exista!

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,





De multe ori auzim oamenii din jurul nostru pomenindu-l pe Allah/Dumnezeu De obicei ei spun, "Allah/ Dumnezeu sa te binecuvânteze "," Dacă Allah/Dumnezeu vrea"," Allah/Dumnezeu să te ierte, " şi aşa mai departe. Acestea sunt expresii folosite de cei care isi amintesc de Allah/Dumnezeu,care i-L adora si-I aduc lauda.

De exemplu, dacă spunem "Allah/Dumnezeu să te protejeze "se datorează faptului că suntem încrezători că El subhana wa ta'ala este cel mai Puternic faţa de toti şi fata de toate.Allah/Dumnezeu este Acela care va poate salva de la ceva rău pe dumneavoastra,pe mamele dumneavoastra, tatii dvoastra si pe prietenii dvoastra. Din acest motiv, acest termen este folosit adesea, atunci când vorbim despre un dezastru natural sau un incident neplăcut de acelaşi tip. Gândiţi-vă pentru o clipă: Pot parintii dvoastra sau alte persoane sa previna un dezastru natural, cum ar fi de exemplu, o inundaţie? Cu siguranţă nu, pentru că numai Allah/Dumnezeu permite apariţia unor astfel de evenimente şi doar el le poate preveni.

Cuvântul "insha'Allah" înseamnă "dacă Dumnezeu vrea "De aceea,atunci când spunem că intenţionăm să facem ceva sau nu,este esenţial sa spunem:"Insha'Allah." Pentru că numai Allah/Dumnezeu stie viitorul,pe care El il creează cu voia Lui. Nimic nu este întâmplator,ci este doar pentru ca El doreşte.

Atunci când un prieten iti spune, "Sigur am să merg la şcoală mâine," face o greşeală mare, pentru că nimeni nu poate şti care este voia lui Allah/Dumnezeu pentru viitorul sau. S-ar putea imbolnavi şi nu va putea merge la şcoală,s-ar putea sa se intample o catastrofa si se pot anula cursurile si asa mai departe.

Din acest motiv, noi spunem "insha'Allah" atunci cand ne exprimam intentiile noastre pentru viitor, recunoscand in acest fel ca doar Allah/Dumnezeu ştie totul, că totul se întâmplă numai prin voia Lui şi că noi nu stim mai mult decât ceea ce Allah/Dumnezeu ne permite. În acest fel, ne aratam respectul fata de Domnul nostru, deţinătorul puterii absolute şi cunoaşterii infinite.

Allah/Dumnezeu ne spune în Coran să spunem "insha'Allah" (daca Allah/Dumnezeu vrea):

Si nu spune [niciodata] in privinta unui lucru: "Eu voi face asta maine" decat [adaugand]:"Daca voieste Allah"
(Coran 18:23 - 24)

Pentru a-L cunoaste pe Allah/Dumnezeu, tot ce trebui sa faci este să te uiţi în jurul tau şi sa meditezi.

Frumuseţea fără limite care ne inconjoara ne arată atributele lui Allah/Dumnezeu şi infinita Lui putere. Gândiţi-vă la un fermecător iepure alb,la feţele zâmbitoare ale delfinilor,la culorile splendide ale aripilor fluturilor sau la marea albastră,la pădurile verzi, la varietatea de flori şi nenumaratele atractii din aceasta lume. Allah/Dumnezeu este Creatorul a toate,El a creat totul din nimic, inclusiv pamantul şi creaturile care il populează.In consecinta, contemplând la frumuseţile pe care El le-a creat, putem aprecia puterea Sa infinită şi putem cunoaste superioritatea Lui absolută.

Propria noastra existenţa este o dovadă a existenţei lui Allah/Dumnezeu. Deci sa ne gândim în primul rând la vieţile noastre şi cum Allah/Dumnezeu ne-a creat în cel mai adecvat mod,sa incercam sa-I fim multumitori,sa nu ne lasam pacaliti de soaptele lui sheytan si sa uitam de pomenirea (dikr) lui Allah/Dumnezeu, sa incercam sa nu facem stricaciune pe pamant,pentru ca nu acesta este scopul pentru care am fost creati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu