ATENTIE-hadith FABRICAT in brosura recomandata de muftiat!

Etichete: , , ,




As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


Dragi frati si surori,imaginea de mai sus este un print al paginii nr 9 din aceeasi brosura recomandata tuturor musulmanilor romani de catre Muftiatul Romaniei,Ilmihal,acel hadith subliniat este un hadith fabricat,asa cum va voi dovedi in cele ce urmeaza:


Lauda lui Allah,


Multe hadith-uri false si fabricate  care spun lucruri similare au fost relatate. De exemplu:

"Daca nu ar fi fost pentru tine, Eu nu as fi creat universul."



Acest hadith a fost citat de Al-Shawkaani în Al-Fawaa'id Al-Majmoo'ah fi'l-Ahaadeeth Al-Mawdoo'ah (pag. 326). El a spus:


Al-San'aani a spus: este mawdoo (fabricat).


Al-Albaani a spus in  Al-Silsilah Al-Da'eefah (282): este mawdoo (fabricat).



Un alt exemplu este hadith-ul relatat de Al-Haakim in conformitate cu care Ibn Abbas a spus:

"Allah ia revelat lui Issa (Isus, pacea fie asupra lui): "O Issa", crede în Mahomed, si spune-le celor cu care te vei intalni sa creada in el. Pentru ca,de nu ar fi fost pentru Mohamed, Eu nu l-as fi creat pe Adam, si de nu ar fi fost pentru Mohamed, Eu nu as fi creat Paradisul si Iadul. Am creat Tronului peste apa si nu s-a stabilit pana cand nu am scris pe el, Laa ilaaha illa Allah Muhammad Rasool Allah (Nu există nici o divinitate in afara de Allah si Muhammad este Trimisul lui Allah). "

Al-Haakim a spus: lantul de naratori este Saheeh! Dar al-Dhahabi a comentat despre acesta si a spus: Eu cred ca acesta este fabricat si in mod fals atribuit lui Sa'eed.

  Acest lucru inseamna ca Sa'eed Aroobah Ibn Abu " este unul dintre naratori de acest hadith. Acest hadith a fost relatat de la el de 'Amr ibn al-Ansaari Aws, care este cel care este acuzat de fabricarea acestuia. Al-Dhahabi l-a citat in cartea Al-Meezaan in care a spus:

"El a fabricat un hadith care contrazice altele autentice", atunci el a citat acest hadith, si a zis:"eu cred ca este mawdoo"iar Al-Haafiz Ibn Hajar a fost de acord ca  este mawdoo (fabricat), asa cum se spune in cartea sa Al-Lisaan.


Al-Albaani spus in Al-Silsilah Al-Da'eefah (280): Nu exista nici o baza pentru acest hadith.


Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah (Allah sa aiba mila de el) a fost intrebat: Exista un hadith pe care unii oameni il citeaza:"Daca nu ar fi fost pentru tine, Allah nu ar fi creat Tronul Lui sau Kursiy sau pământul sau cerul sau soarele sau luna sau orice altceva" Este acesta saheeh sau nu?


El a raspuns:

Acest hadith, care este relatat de la Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) nu este nici Saheeh (autentic), nici da'eef (slab), si nu a fost relatat de catre nici un savant in hadith-urile de la Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui). Nici nu a fost cunoscut din Sahaabah. Mai degrabă, sunt cuvintele unuia care este necunoscut.

Majmoo 'al-Fataawa, 11/86-96.


Comitetul permanent a fost intrebat:


Se poate spune ca Allah a creat cerurile si pamantul cu scopul de a-l crea pe Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui)? Care este sensul acestui hadith: "Daca nu ar fi fost pentru tine,universul nu ar fi fost creat".Are acest hadith vreo baza?


Comitetul permanent a raspuns:


  Cerurile si pamantul nu au fost create de dragul Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), ci mai degraba ele au fost create in scopul pe care Allah il mentioneaza (interpretarea sensurilor): "Allah este Cei ce a creat sapte ceruri si tot atatea pamanturi.Intre ele coboara porunca [Sa], pentru ca sa stiti ca Allah este cu

putere peste toate si ca Allah cuprinde toate lucrurile cu stiinta [Sa]. " [Al-Talaaq 65:12]


In ceea ce priveste hadith-ul mentionat, acesta este fals atribuit Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), si nu are nici o baza solida.


Fataawa al-Lajnah Al-Daa'imah, 1/312


Shaykh Ibn Baaz a fost intrebat despre acest hadith si a spus: Raspunsul este ca acest lucru a fost transmis de la cuvintele unora dintre oamenii comuni care nu au nici o intelegere. Unii oameni spun ca lumea a fost creata in numele profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), si ca daca nu ar fi fost pentru profetul Mohammed, lumea nu ar fi fost creata si nici omenirea nu ar fi fost creata. Acest lucru este FALS si nu are nici o baza, iar aceste cuvinte sunt corupte. Allah a creat lumea,pentru ca El sa poata fi cunoscut si adorat. El a creat lumea si omenirea, astfel incat Numele si atributele Sale, Puterea şi Cunostintele Sale, sa fie cunoscute si pentru ca numai El sa fie venerat si adorat fara nici un partener sau asociat, si pentru ca El sa fie ascultat - NU in numele profetului Muhammad sau in numele profetului Nooh sau Moosa sau Issa sau oricare alt profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra tuturora). Mai degraba Allah a creat universul, astfel incat  El singur ar fie adorat,fara nici un partener sau asociat.


Fatwa Noor 'Ala al-Darb, 46.


Si Allah stie cel mai bine!


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comentarii:

  1. Umm Abdur Rahman spunea...:

    Jazakum Allahu khairan.Deasemenea brosura Al Mathurat contine f multe hadituri slabe ..puteti vedea aici: http://www.sunnah.ro/showthread.php/473-Al-Ma-thurat-Corectat

  1. fatima spirache spunea...:

    As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,

    wa eky,da, asa este...sunt multe hadith-uri slabe,chiar si salat at-tasaabeeh am vazut ca este recomendat in acea brosura si o alta afirmatie care m-a surpris este cea legata de numarul ingerilor care-l insotesc pe fiecare musulman...384 subhanaAllah!!!

Trimiteți un comentariu