Care sunt scuzele celor care nu se roaga?





Prima scuză:


"Eu alhamdulillah nu fur, nu mint şi faptul ca nu ma rog nu cred ca este asa grav. Mai bine să fii ca mine, decat sa fii ca multi oameni pe care îi cunosc,care se  roaga dar in acelasi timp mint sau ies noaptea la petreceri in locuri rau famate."


Allah Preainaltul, spune (interpretarea sensurilor):


" Si le-au urmat lor urmasi care s-au lepadat de rugaciune si s-au luat dupa pofte, iara ei se vor afla in pierdere"
-SURAT MARYAM:59


Jabir a relatat ca Profetul sallaAllahu aleyhi wa sallam a zis: “Ceea ce ne deosebeste pe noi de necredinciosi si ipocriti este angajamentul nostru la rugaciune.Cel ce o leapada,devine un necredincios.”


Într-un Hadis Autentic se menţionează că:
“Cel care nu efectuează rugăciunea nu are nici un beneficiu din faptul că este musulman”.


Într-un alt Hadis Autentic se spune că:
“Rugăciunea determină diferenţa între un musulman şi un necredincios”.


Asadar rugaciunea (salah) este ceea ce ne deosebeste de necredincioşi. Acela care dă această scuză falsă, se consifera pe sine insusi de asemenea ca este musulman, dar nu face actul  care ne deosebeste cel mai mult  de necredinciosi: rugăciunea! Simplul fapt de a nu minţi şi de a nu fura,nu ne diferenţiază de necredinciosi, pentru că se poate sa existe oameni necredinciosi (politeisti etc.) care pot fi mult mai buni decât musulmanii din acest punct de vedere, asadar credinţa noastră şi rugăciunea sunt ceea ce ne difererentiaza în mod prioritar de cei de alte religii. Este adevărat că minciuna, furtul, curvia sunt păcate grave, dar abandonarea rugăciunii rămâne unul dintre cele mai grave pacate. Nu este o atitudine cinstita,a condamna comportamentul altora in timp ce al nostru este mult mai rău. Asadar recomand tuturor persoanelor sa-si vada in primul rand păcatele lor înainte de a vedea păcatele altora:

Începeţi cu propria ta persoana,condamnând devierile si pacatele proprii.

Dacă va lasati de pacatele si devierile proprii,sunteti fara doar si poate,dotaţi cu intelepciune.

In acel moment va vor fi acceptate cuvintele voastre si veti fi exemple demne de urmat, si învăţăturile dvs vor servi.

Nu interziceti un comportament pe care dvs. il urmaţi la aceleasi standarde.

Este o adevărata ruşine, dacă voi faceti ceea ce condamnati la altii!


A doua scuză:


 "Am comis multe păcate şi ar fi o ipocrizie din partea mea să ma rog  atat timp cat pacatuiesc. Traiesc cu speranţa ca ma voi opri de la savarsirea pacatelor şi apoi voi incepe sa ma si rog. "



Allah, Preainaltul, spune (interpretarea sensurilor):


"Recita ceea ce ti s-a revelat din Carte si implineste Rugaciunea [As-Salat], Rugaciunea [As-Salat] impiedica de la ceea ce este rusinos si de la ceea ce este oprit. lar pomenirile lui Allah sunt lucru si mai mare, iar Allah stie ce faceti voi!"
SURAT AL ANKABOOT:59

"O, voi, cei care credeti! Cautati ajutor intru rabdare si Rugaciune [As-Salat], caci Allah este cu cei rabdatori!"
SURAT AL-BAQARA:153

Puterea de a opri ceea ce este greşit vine prin rugăciune;rugaciunea ne ajută sa scapam de toate viciile. Deci, trebuie făcuta rugaciunea înainte de eliminare a păcatelor, şi nu invers!!!

De asemenea,Allah subhana wa ta'ala spune (interpretarea sensurilor):

"Si implineste Rugaciunea [As-Salat] la cele doua capete ale zilei si la anumite ceasuri din noapte! Faptele bune le alunga pe cele rele. Aceasta este reamintirea pentru cei care cugeta!"
-SURAT HUD:114

  Abu Huraira (radhiAllahu anhu) a relatat ca l-a auzit pe Profet (sallaAllahu aleyhi wa sallam) spunand:
“Spuneti-mi daca la usa unuia dintre voi ar curge un parau in care s-ar imbaia de cinci ori pe zi,ar mai ramane vreo urma de murdarie pe trupul lui?Ei au raspuns:N-ar mai ramane urma de murdarie.El a zis:La fel este si in cazul rugaciunilor facute de 5 ori pe zi.Allah sterge toate pacatele datorita acestora.”
Relatat de Bukhari si Muslim

Dacă rugăciunile sunt efectuate, printre alte obiective, pentru a ne curata de păcatele noastre, are vreun sens să aşteptem până la oprirea din comiterea pacatelor,pentru a incepe sa ne rugam??? Nu,bineinteles ca nu are nici un sens, mai ales atunci când stim faptul ca abandonarea rugăciunii este un păcat grav.

A treia scuză:

"Sunt prea tanar, vreau să ma bucur putin de tineretea mea, dar, în orice caz,intenţionez să încep intr-o buna zi sa ma rog "


Allah subhana wa ta'ala spune (interpretarea sensurilor):

 "Si grabiti-va spre iertarea Domnului vostru si spre Raiul cel intins cat cerurile si pamantul, pregatit pentru cei evlaviosi."
SURAT 'AL-'IMRAN:133

Abu Huraira (radhiAllahu anhu) a relatat ca l-a auzit pe profet sallaAllahu aleyhi wa sallam spunand:
Grabiti-va in implinirea faptelor bune inainte sa apara coruptia si perversitatea caci atunci cand acestea vor aparea, vor fi dense si obscure ca o noapte intunecata.Omul se va trezi dimineata credindincios iar noapte il va gasi necredincios,si asa in mod succesiv vinde religia sa, pe poftele lumesti"
Relatat de Muslim

Eşti sigur că trăieşti, atâta timp cât tu iti imaginezi? Şi, mai presus de toate, eşti sigur că, dacă te bucuri de tinerete, apoi vei începe să te rogi? Nu crezi că te minti singur, lasand mereu lucrurile ce le poti face azi, pe mâine? De fiecare dată spui, "mai târziu, mai târziu", fără doar si poate,in ziua când Îngerul Morţii va ajunge la intalnirea cu tine,va fi acea zi "tarziu"... "multttt prea târziu". Nu ştii că Islamul este o religie care valoreaza faptele bune făcute în timpul tineretii? Într-adevăr, tânărul pios se va găsi in Ziua  Învierii sub scaunul de domnie al lui Allah subhana wa ta'ala.
 Ibn Abbas, radhiAllahu anhu, relatează că Trimisul lui Allah,sallaAllahu aleyhi wa sallam, l-a sfatuit pe un om cu aceste cuvinte: "Profita de cinci lucruri înaintea altor cinci: De tinerete înainte de bătrâneţe, de sănătate înainte de boală,de averea ta inaintea sărăciei, de timpul liber înainte de a fi ocupat şi de viaţa ta înainte de moarte".
(Relatat de Hakim).


A patra scuză:

"Este prea târziu! Am făcut multe păcate si niciodata Allah nu ma va iarta! "


Allah subhana wa ta'ala, spune (interpretarea sensurilor):

"Spune:“O, voi robii Mei, care ati intrecut masura in defavoarea voastra, nu deznadajduiti in privinta indurarii lui Allah! Allah iarta toate pacatele. El este Iertator, Indurator.“
SURAT AZ-ZUMAR:53

Abu Musa Al Ashari,radhiAllahu anhu a relatat ca Mesagerul lui Allah,sallaAllahu aleyhi wa sallam,a spus: "Allah Cel Atotputernic,isi intinde "mana" Sa noaptea pentru a le oferi celor care au pacatuit ziua posibilitatea de-a se cai, iar ziua celor care au pacatuit noaptea,si tot asa pana cand soarele va rasari de la apus."
Relatat de Muslim.

Dacă Allah subhana wa ta'ala si Trimisul Sau, sallaAllahu aleyhi wa sallam,spun că niciodata nu e prea târziu, cum ai ajuns tu frate/sora drag/a să crezi că Allah nu te va ierta? Chestionati-va şi intoarceti-va fetele voastre catre Allah fără nici o întârziere!!!


A cincea scuză:

"Sunt coplesit de atata munca,sincer nu am timp acum şi mai mult decat atat,nu se spune ca "munca este un act de adorare"???"

 Allah, Preainaltul, spune (interpretarea sensurilor):

"O, voi oameni, fiti cu frica fata de Domnul vostru si temeti-va de o Zi in care nici un parinte nu-i va putea fi fiului sau de ajutor si nici un fiu nu-i va fi de ajutor parintelui sau! Fagaduinta lui Allah este Adevar.Si sa nu va insele pe voi viata lumeasca si sa nu va insele pe voi cel amagitor in privinta lui Allah !"
SURAT LUQMAN:33

Abu Huraira, radhiAllahu anhu,a relatat ca Mesagerul lui Allah -sallaAllahu aleyhi wa sallam, a spus: "Sa piara sclavul dinarului,sa piara sclavul dirham-ului şi sclavul luxului"
Relatat de Bukhari

Să presupunem că fiecare rugaciune dureaza 5 minute, care sunt multiplicate cu 5 rugăciuni zilnice, în final, am avea un total de 25 de minute pe zi,asadar un minut dintr-o oră,mai mult sau mai puţin. Care dintre noi poate fi atât de zgârcit,incat să refuze să-şi dedice 1 minut dintr-o ora pentru Creatorul său!

În ceea ce priveşte expresia "munca este un act de adorare ", care este folosita in dreapta şi-n stânga, aceasta nu provine din Coran si nici din Sunnah.Daca locul de muncă, te copleşeste atat de tare incat te impiedica sa dedici 5 minute  Creatorul tău, atunci cu adevărat, te afli în deplină adorare: adorarea lui sheytan, adorarea banilor... dar in nici un caz adorarea lui Allah subhana wa ta'ala ...

 A şasea scuză:
 "Ma tem sa incep sa ma rog si apoi sa las rugaciunea,deoarece mi s-a spus că dacă am început sa ma rog si apoi las rugăciunea este mai rău decât atunci cand nu le fac deloc. "

Allah, Preainaltul, spune (interpretarea sensurilor):

 "Cel care a făcut un bine cat un graunte de colb il va vedea "
SURAT AZ-ZALZALA:7

Mesagerul lui Allah, sallaAllahu aleyhi wa sallam a spus:
 "Protejaţi-vă de foc, chiar şi cu o jumătate de curmala data în caritate."
 Relatat de Bukhari si Muslim

Cum poate acela care încearcă să-L asculte Allah şi nu reuşeşte, să fie egal sau mai rău decât acela care nu încearcă nimic??? Rostirea acestor cuvinte este o minciună evidenta!!! Cine se roaga o zi si dupa aceea renunta la rugaciune,este egal cu acela care nu s-a prosternat niciodata????

Ce se întâmplă atunci când un copil începe să meargă şi să cadă şi apoi să cadă din nou? I-ati interzice sa mai încerce, deoarece va este teama ca va cadea din nou? Bineinteles ca NU!!! Il veti  ÎNCURAJA cu siguranta! Este absurd  sa-i interzici copilului sa mearga doar pentru că va este frică ca va cadea din nou ... şi este, de asemenea, absurd să spunem ca nu ne rugam de teama ca vom renunţa la rugăciune!!!

 A şasea scuză: "Credinţa este în inimă!"

Allah, Preainaltul, spune (interpretarea sensurilor):
"Acela care a facut moartea si viata, ca sa va incerce pe voi,[pentru a vedea] care dintre voi este mai bun intru fapta. Si El este Puternic [si] lertator [Al-'Aziz, Al-Ghafur]."
SURAT AL-MULK:2

 Daca suntem aici, în această lume,suntem pentru a ne fi testata credinţa noastră. Cum? Prin actiunile/faptele noastre. Este bine sa spui cuiva "te iubesc" dar dacă acţiunile tale nu urmează cuvintele tale, acea persoana va realiza în curând că totul este o minciuna ....
 Este mai corect să spunem că credinţa este adânc înrădăcinată în inima şi este demonstrata prin fapte/actele noastre.


 A opta scuză:

"Mi-aş dori sa ma rog, dar am o problema la  genunchi. "


Allah, Preainaltul, spune (interpretarea sensurilor):
"Allah voieste sa va usureze [datorintele] caci omul a fost creat slab."
SURAT AN-NISA:28

Imran Ibn Hussein, radhiAllahu anhu  relatat ca  Mesagerul lui Allah - sallaAllahu aleyhi wa sallam, a spus:
Rugati-va in picioare,daca nu puteti atunci rugati-va sezand jos si daca nici asa nu puteti atunci rugati-va culcati pe o parte."
Relatat de Bukhari si Muslim

Islamul este simplu! Cei ce sunt bolnavi nu trebuie să sufere pentru rugăciune, pentru Allah a facut-o usoara pentru ei, chiar şi atunci când suntem intr-o calatorie, care este de multe ori stresanta,putem scurta rugăciunile noastre. Atunci când nu găsim apă pentru a efectua abluţiunea, putem face abluţiunea uscata: tayammum, toate aceastea pentru a nu intampina nici o dificultate în a face actele noastre de adorare.
Aceasta arată clar că nu există nici argument admisibil pentru cei care nu se roagă. Nu va lăsati păcăliti de  capcanele Sheytan şi iluziile lui!!!

 Allah Preainaltul spune (interpretarea sensurilor):

 "Asadar, luptati impotriva aliatilor lui Seitan, caci viclesugul lui Seitan este, neindoielnic, slab!"
SURAT AN-NISA:76

Acele persoane care nu se roaga trebuie să  se întrebe pe ei insusi: " Ceilalti sunt mai buni decât mine??? Sunt mai inteligenti decât mine? De ce, ei pot şi eu nu??? De ce??? Nu există forta si putere,decat cu Allah!!!

 Concluzie:

Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleyhi wa sallam a spus:

"Prima dintre faptele pentru care omul va fi chemat sa dea socoteala in Ziua Invierii ,va fii rugaciunea.Daca este asa cum se cuvine,el va fii aparat si va avea succes,dar daca este gresita ,el va fii nenorocit si sarac.Daca se gaseste vreo greseala in rugaciunile,Domnul Cel Binecuvantat si Preainalt va da porunca pentru a vedea daca slujitorul Sau a spus vreo rugaciune libera,care sa completeze lipsa de la rugaciunile impuse.Apoi restul faptelor sale,vor fii cercetate in acelasi fel"
Relatat de Abu Daud

 Ce vor prezenta acele persoane care nu au nici rugăciunile obligatorii, nici cele voluntare???

Reflectati, dragi fraţi si surori şi să începeti să va rugati,inshAllah!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu