Vointa (partea a-II-a)

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


Cheltuiti pe calea lui Allah



Fratilor, hai sa fim sinceri, discutam cu sinceritate ... multi dintre noi isi cheltuiesc averile lor nu tocmai pe ceea ce-I place lui Allah,ci pe ceea ce El subhana wa ta'ala nu este mulţumit. Unii cheltuiesc mii de dolari în activităţi inutile,pe distracţie,pe lux ... si ATENTIE!... nu spunem ca cheltuiesc averile lor in activitati ilegale şi pacatoase,doar pe distractie si lux. Unii cumpara mancaruri scumpe şi rafinate pe care nu le pot termina uneori, şi resturile ramase le arunca la gunoi; dar dacă li se cere să-şi cheltuiasca un singur dolar pe calea lui Allah,raspunsul lor este nu, nu au nici macar dorinţa de a face acest lucru, se vor arăta indecişi. SubhanaAllah, Lauda lui Allah! Pentru aceşti oameni, musulmanul care le va spune, "Cheltuiti pe calea lui Allah" devine cea mai detestabila persoana. Să fim sinceri cu noi înşine şi sa ne analizam acţiunile noastre înainte de a fi chemaţi să dam socoteală in Ziua Judecatii.Caci nu se ştie niciodată, poate Ziua Judecăţii este aproape, este posibil ca la prânz sa fim în viaţă iar seara sa fim inainte lui Allah subhana wa ta'ala, gata pentru a fi judecati....sa nu aveti impresia că asa ceva nu se poate intampla cu voi...se poate intampla oricui....

Vointa lui Abu Darda

Abu Darda a fost un discipol al Mesagerul lui Allah, sallaAllahu alayhi wa sallam, unul dintre Sahabah. Abu Darda a avut o grădină în faţa moscheii Profetul, sallaAllahu alayhi wa sallam, în Medina. Profetului sallaAllahu 'alayhi wa sallam, îi plăcea să vină în această grădină şi bea apă şi mânca din roadele ei. Era cea mai frumoasa livada si gradina din Medina, Abu Darda era foarte mândru de grădina sa şi o indragea foarte mult. Când Allah a revelat versetul (interpretarea sensurilor in limba romana):
,,Voi nu veti ajunge la [ adevarata] evlavie decat daca veti face daruri din ceea ce va este drag. Si Allah stie tot ceea ce voi daruiti."
Sura AL-'IMRAN:92
Abu Darda s-a dus la Profet sallaAllahu alayhi wa sallam si i-a zis: "O, Mesager al lui Allah, întinde mâna ta spre mine. " Şi Profetul sallaAllahu alayhi wa sallam a făcut acest lucru. Apoi Abu Darda i-a spus: "Allah este martor că această grădină este ceea ce mie place cel mai mult dintre posesiunile mele.Ia-o, O, Mesager al lui Allah, şi fa ce vrei cu ea " SubhanaAllah, Laudă lui Allah! Vointa acestui om pentru practicarea invataturilor din Coran a fost atât de puternică încât după ce a dat grădina, a intrat in ea si a gasit în buzunarul fiului său o curmala şi i-a spus, "Fiule, lasă aceasta curmala, deoarece acesta grădină nu mai este al noastra. " SubhanaAllah, Laudă lui Allah! vointa fratii mei,vointa...

Ce este voinţa?

Dorinţa de a sacrifica ceva pentru Allah, şi a nu lăsa lucrurile pe care le iubim atât de mult sa ne controleze, şi daca avem vointa să renuntam la viaţa noastra pentru Allah, vom găsi forţele să facem acest lucru. Dar când fiinţa umană nu are voinţa, chiar daca are cunoştinţe, o vedem cainduse pâna si pentru un dolar,o vedem cainduse si pentru cinci minute din timpul sau pe care il foloseste pentru rugăciune,pentru a cere Mila lui Allah.Nu are nici macar vointa de a efectua Wudu şi a se ruga cinci minute, dar are vointa să rămână treaz până în zori jucand carti sau vorbind banalităţi cu prietenii. Să fim sinceri, sa fim cinstiti cu persoana noastra... Fraţilor! Abu Darda a auzit cuvintele lui Allah ( interpretarea sensurilor în limba romana):
,,Voi nu veti ajunge la [ adevarata] evlavie decat daca veti face daruri din ceea ce va este drag. Si Allah stie tot ceea ce voi daruiti."
Sura AL-'IMRAN:92
şi nu s-a gandit de două ori, nu s-a pus sa calculeze cât de mult va pierde,nu a căutat scuze, dar a spus, "O, Mesager al lui Allah, ia grădina mea şi fa ce vrei cu ea. "

Abu Darda, dar nu a fost singurul care ne-a dat o lecţie pentru modul în care să fie un musulman, nu este el unicul care ne-a oferit un exemplu de cum să fim mai buni. Aici avem si alti discipoli ai Trimisului lui Allah, Abdullahi bin Umar, Allah sa fie multumit de el, care avea o sclava romana foarte frumosa de care-i placea foarte mult,dar când a auzit cuvintele lui Allah, a spus, "Du-te, eşti libera.Te-am eliberat de dragul lui Allah. " Unii oamenii i-au spus: "Dar de ce nu te casatoresti cu ea? si asa o eliberezi şi va fi si sotia ta. " Abdullahi bin Umar a răspuns, "Nu o fac, pentru că am eliberat-o numai si numai de dragul lui Allah şi mă tem ca casatorindu-ma cu ea unii se vor îndoi de sinceritatea acestui act al meu".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu