Vointa (partea a-III-a)

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,


Calul de Zaid bin Harizah



Şi ca si cand, nu ne-am simti suficient de ruşinati pentru sufletele noastre meschine şi inimile noastre dure auzind despre faptele acestor doi discipoli ai Profetului, sallaAllahu 'alayhi wa sallam, examinam in continuare cuvintele unui al treilea discipol al Profetului pe nume Zaid ibn Harizah, care, la auzul versetul menţionat, a venit la Profetul lui Allah aducând calul sau, şi a zis, "O,Trimis al lui Allah, Allah este martor, şi tu de asemenea esti martor că nu am nimic mai mult decat acest cal ... ia-l si foloseste-l pe calea lui Allah ". SubhanaAllah, Laudă lui Allah! Sunt posesiunile noastre mai valoroase decat posesiunile acestor trei discipoli ai Profetului sallaAllahu 'alayhi wa sallam,pe care le-au dat de dragul lui Allah? Cumva nu le iubim la fel de mult cum si ei le-au iubit?

Acţiunile acestor oameni de credinţă sunt cel mai bun exemplu pentru modul în care musulmanii trebuie să răspundă la chemarea lui Allah facuta pentru noi în Coran. Mu'minii (adevaratii credinciosi) atunci când aud cuvântul lui Allah, spun: "Am auzit şi ne supunem", dar, în schimb, ipocritii, atunci când aud cuvântul lui Allah nu se supune lui Allah, şi, în loc sa se caiasca pentru actele lor pacatoase ,se simt mândri de ele. Şi oamenii care le reamintesc de păcătoşenia acţiunilor lor, devin pentru ei cei mai rai dintre oameni.La fel cum ne-a spus Mesagerul lui Allah, sallaAllahu 'alayhi wa sallam, într-una din relatarile sale:

"Va veni o vreme când oamenii din comunitatea mea vor prefera duhoarea cadavrului unui măgar,decat prezenţa unei persoane care le aminteşte de Allah."

Credinciosul adevărat reactioneaza diferit atunci când îşi aduce aminte de Allah. Allah spune (interpretarea sensurilor în limba romana):
,,Ci cu adevarat, credinciosi sunt aceia ale caror inimi se cutremura cand se pomeneste [numele lui] Allah si a caror credinta sporeste cand li se citesc versetele Lui si se incred in Domnul Lor."
SURAT AL-'ANFAL:2
Aceasta înseamnă: fa ceea ce Allah ti-a ordonat şi lasa ceea ce El ti-a interzis, şi daruiestete Lui,puterea este in mâinile lui Allah.Stii,frate drag,că dacă nu oferi ceva de dragul lui Allah în mod voluntar, Allah are puterea de a face aceasta chiar şi împotriva voinţei tale. Şi stii frate drag că, dacă nu lasi ceva interzis pentru Allah în mod voluntar,Allah are puterea de a te face sa-l lasi chiar si impotriva vointei tale. De exemplu, un musulman care bea alcool şi ştie că Allah a interzis consumul sau, dar nu se poate abtine de la consumarea lui, Allah are puterea de a opri consumul acestuia chiar împotriva voinţei lui.Asa si medicul dumneavoastră vă poate informa că ficatul dv este într-o stare grava din cauza daunelor provocate de alcool, si va poate interzice strict consumul bauturilor alcoolice.Allah este Atotputernic, dar vă oferă posibilitatea de a face uz de vointa dvs. şi va lasa sa decideti ce vreti sa faceti.Sa nu ne lasam păcăliti de şoaptele sheytan care ne spune: "Dar de ce este greşit să fac acest lucru sau altul, dacă toată lumea il face??" ... "Dacă toata lumea s-ar fi decis sa bea otravă, tu de asemenea, ai bea? Bineînţeles că nu....

Vointa lui Abu Bakr



În cele din urmă, amintim un episod care s-a întâmplat unuia dintre cei mai mari discipoli ai Mesagerului lui Allah sallaAllahu 'Alayhi wa sallam.Sa ne analizam pe noi insine cand citim această poveste şi sa ne gandim ce am fi facut noi in aceasta situaţie:
Stim cu totii ca Abu Bakr Al-Siddiq,Allah sa fie multumit de el, este unul dintre cei mai mari discipoli ai Profetului, sallaAllahu 'alayhi wa sallam, si tatal dragii sale soţii, Aisha fiica lui Abu Bakr, Allah să fie mulţumit cu ea. Se pare că unii dintre ipocriţii din Medina au inventat un zvon împotriva Aishei, acuzând-o de adulter. Imaginati-va cum se simtea Abu Bakr cat de mare era furia lui şi ce a simtit împotriva celor care au inventat această calomnie. Şi unul dintre cei care duceau barfa din loc în loc, era o persoană săraca pe care Abu Bakr o ajuta cu bani. Atunci când Abu Bakr auzit aceasta a jurat pe Allah ca niciodată nu-l va mai ajuta pe acest om sărac şi nerecunoscător. Apoi Allah a revelat in Cartea Sa Sfanta versetul (interpretarea sensurilor în limba romana):

"Sa nu jure cei inzestrati cu belsug si cu bogatie dintre voi ca ei nu vor mai da [nimic] rudelor, sarmanilor si celor care purced pe calea lui Allah! Ci sa ierte si sa miluiasca. Oare nu voiti voi ca Allah sa va ierte voua? Iar Allah este Iertator si Indurator."
Surat An-Nur:22

La auzul acestor cuvinte, Abu Bakr a spus, "Sigur, Domnul meu, mi-ar placea să fiu iertat. Jur pe Allah că nu voi tăia ajutorul meu dat acestui om niciodata " SubhanaAllah, Laudă lui Allah! Nu este aceasta adevarata forta a voinţei? Abu Bakr era foarte supărat pe omul nerecunoscător, mai ales ca ştim că Aisha a fost o femeie curată şi neîntinată,mult mai virtuosa decât toate fetele noastre si nevestele, şi a calomnia pe o femeie asa virtuoso este o crima mare. Dar Abu Bakr a fost un musulman în adevăratul sens a cuvântului, a fost cu adevarat "supus lui Allah ", şi a avut o voinţă şi ascultare impresionanta. Sa ne punem în locul de Abu Bakr si sa examinam modul în care am fi reactionat. Mai ales ştiind că mulţi frati uneori nu-si mai vorbesc sau nu se mai ajuta de la o discuţie prostesca si inutila. Imaginaţi-vă dacă cineva pata onoarea ficei dvoastra cu o calomnie egala cu cea spusa impotriva Aishei. Dar Abu Bakr a pus Coranul mai presus de toate lucrurile, prin urmare, doar ce a auzit versetul citat anterior si jurat ca-l va ajuta in continuare pe acel sărac nerecunoscător.


Nu putem pretinde nestiinta


Vointa nu se cumpăra dintr-un supermarket, şi nici nu se realizează datorita statutului nostru social sau tarii de origine; ci învatand încetul cu încetul, ea va creste si se va dezvolta pas cu pas,cu fiecare rugaciune,cu fiecare mic efort de dragul lui Allah.

Unii oameni se scuză, spunând că nu cunosc religia, şi, prin urmare, sunt aşa cum sunt şi fac ceea ce fac. Aceasta scuza este inacceptabila fratii mei dragi. Care dintre noi nu stie că trebuie să urmeze exemplul Mesagerului lui Allah? Care dintre noi nu stie că Allah a poruncit să se roage cinci rugaciuni pe zi? ¿Ramadan? ¿Hajj-ul? Cine nu ştie că Allah a interzis înşelăciunea, minciuna, imoralitatea, şi aşa mai departe.? Profetul sallaAllahu alayhi wa sallam, a spus: "Ceea ce Allah a permis este clar, şi ceea ce a interzis este, de asemenea, clar. " Şi cel care nu ştie sa înveţe şi să nu se simtă ruşinat.Singura rusine, ce ar trebui să se simta este de ajunge la Ziua Judecăţii şi sa isi dea seama ca pentru el nu exista nici o cale de întoarcere. Multi dintre discipolii Mesagerului lui Allah au fost mai în vârstă decât el, dar vârsta niciodata nu ia impiedicat sa intrebe despre ceea ce altii ignorau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu