Sa ne pregatim pentru Judecata Finala...

Etichete:

As-salamu aleykom wa rahmatullahi wa barakatuhu,

Lauda lui Allah care ne-a ghidat spre Islam, făcându-ne membri ai comunitatii ultimului dintre profeti, trimis pentru omenire, Muhammad, sallaAllahu aleyhi wa sallam,caruia i s-a acordat înţelepciune şi Coranul. Lauda lui Allah pentru toate harurile şi binecuvântările pe care El ni le-a dat. Cine face lucruri bune isi va găsi recompensa, şi ar trebui să-I mulţumesca lui Allah subhanawa ta'ala.Cine a greşit, va fi demn de pedeapsă, şi nu trebuie sa dea vina pe nimeni,ci numai pe el însuşi. Mărturisesc că nu există divinitate in afara de Allah şi depun mărturie că Muhammad este mesagerul si robul Sau.

Allah spune în Coran:

" O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah, asa cum se cuvine sa fie frica de El si sa nu va savarsiti din viata decat fiind musulmani!"
SURAT 'AL-'IMRAN:102

"O,voi oameni! Noi v-am creat pe voi dintr-un barbat si o muiere si v-am facut pe voi popoare si triburi, pentru ca sa va cunoasteti. Cel mai cinstit dintre voi la Allah este cel mai evlavios dintre voi. Allah este Atoatestiutor [si] Binestiutor ['Alim, Khabir]."
SURAT AL-HUJURAT:13

Iubiţi fraţi şi surori! Temeti-va de Allah şi aminti-va mereu ziua când moartea vă va  împiedică de la implinirea faptelor bune!

" Si fiti cu frica de Ziua in care va veti intoarce la Allah, cand fiecare suflet va fi rasplatit dupa ceea ce a agonisit, iar ei [oamenii] nu vor fi nedreptatiti."
 SURAT AL-BAQARA:281

Sa stiti că Allah subhana wa ta'ala ne-a creat pentru a-L adora şi asculta. Dacă vom face acest lucru,vom obţine fericirea în această viaţă şi mântuirea in viata de dincolo.

 62. Intr-adevar, aliatii lui Allah nu au a se teme si nici nu vor fi mahniti
63. Aceia care cred si care au frica [de Allah]!
64. Pentru ei este buna veste in aceasta viata lumeasca, la fel ca si in Lumea de Apoi. Cuvintele lui Allah [nu vor cunoaste] nici o
schimbare. Aceasta este marea izbanda!
 SURAT YUNUS: 62 - 64

Dar sa ştiti că cine nu i se supune lui Allah,se abate şi preferă viaţa lumească, iadul va fi casa sa in lumea cealalta.

"Insa pe acela care nu este supus lui Allah si Trimisului Sau si calca oranduielile Lui, il va face [Allah] sa intre in Foc, ramanand vesnic in el si el va avea parte de chinuri injositoare.    SURAT AN-NISA:14)


Fratilor si surorilor! Moartea este foarte aproape şi auzim în mod constant,că cineva a murit. Suntem în această lume pământească pentru timp numărat.Suntem aici in aceasta lume pentru a fi testati şi a vedea care face bine şi care face rău.Atunci cand ne va sosi timpul pentru a parasi această lume,vom lua cu noi doar ceea ce am agonisit in aceasta viata trecatoare...

"Insa Allah nu va mai da ragaz nici unui suflet, daca a venit termenul sau si Allah este bine stiutor a ceea ce faceti."
 SURAT AL-MUNAFIQUN: 11

Omul cand moare,paseste in noua sa casa-mormântul, unde va rămâne până în Ziua Învierii. Mormântul poate fi un abis infernal sau una dintre grădinile paradisului.
 Robii lui Allah! Gândiţi-vă cât de teribila este această situaţie şi meditati la soarta ce va aşteapta, pentru ca aceasta sa va impinga la savarsirea faptelor bune şi la cainta pentru păcatele savarsite, pentru ca aici doar,doar in aceasta lume aveti posibilitatea de a face acest lucru.

11." Atunci Domnul lor, in Ziua aceea, va fi Binestiutor [Khabir] al lor!
  SURAT AL-'ADIYAT:11

 Să ştiţi că pământul va depune mărturie în faţa lui Allah despre tot ce sa întâmplat pe el. Va spune această persoană a făcut acest lucru, în timp ce această persoana a făcut lucrul asta.

"4. in ziua aceea, va spune el vestile ce le are,
 5. Pentru ca Domnul tau li va inspira lui.''
  SURAT AZ-ZALZALA:4-5

De asemenea,vor depune marturie pielea noastra, urechile noastre şi ochii nostri...

20. "Astfel incat, atunci cand vor ajunge la el, vor da marturie impotriva lor urechile lor si ochii lor si pieile lor, pentru ceea ce ei au
savarsit.
21. Si vor grai ei catre pieile lor: "De ce ati facut marturie impotriva noastra?", iar ele le vor raspunde: "Ne-a facut sa graim Allah Cei care face sa graiasca toate lucrurile. El v-a creat pe voi intaia oara si la El fi veti intorsi!"
SURAT FUSSILAT:20-21

O,tu,cel care comiti nedreptati si oprimi alte persoane! Aminteste-ti de toate aceste,aminteste-ti de aceasta zi dificila:

33." Si cand va veni nenorocirea cea mare,
34. In Ziua aceea va fugi omul de fratele lui,
35. De mama lui, de tatal lui,
36. De soata lui si de copiii lui!
37. In Ziua aceea, fiecare om va avea lucrul sau care ii va fi de ajuns."
SURAT ABASA: 33-37

Va fi o zi in care nimic nu va ramane ascuns si totul se va sti...totul va fi socotit...

Si cartea [fiecaruia] va fi pusa dinaintea [lui cu faptele sale]! Ii vei vedea pe pacatosi infricosati de ceea ce se afla in ea. Si vor grai ei: "Vai noua! Ce-i cu aceasta carte care nu a lasat nimic nepomenit, nici cel mai mic, nici cel mai mare pacat?!" Si ei vor afla dinaintea lor  tot ceea ce au savarsit si nu-l va nedreptati Domnul tau pe nici unul!"
 SURAT AL-KAHF:49

" In ziua in care fiecare suflet se va afla in fata binelui ce l-a facut si a raului ce l-a facut, va dori ca intre el si acesta [raul] sa fie o mare distanta. Allah va avertizeaza [asupra pedepsei] Lui. Allah este lertator
cu robii [Sai]."
 SURAT AL-'IMRAN:30

In aceasta Zi fiecare isi va primi cartea cu faptele sale...

"19. In ce-l priveste pe acela caruia i se va da cartea sa in dreapta lui, el va zice: "Tineti, cititi cartea mea!
20. Eu am crezut ca voi primi rasplata mea!
21. Si el va avea parte de o viata placuta,
22. intr-o Gradina inaltata,
23. Cu rodurile ei atarnand in jos.
24. "Mancati si beti cu placere pentru ceea ce ati facut mai inainte,in zilele trecute!"
 SURAT AL-HAQQA:19-24

Si a spus:

"10. Insa in ce-l priveste pe acela caruia cartea sa i se va da prin spatele sau,
  11 . Acela se va ruga pentru pieire,
  12. Si va arde in flacari."
 SURAT AL-INSIQAQ:10-12


Musulmanilor! Toti vom trece prin aceasta Zi,nici unul nu va scapa!

"Fiecare suflet va gusta moartea, desigur voi veti primi [intreaga] voastra rasplata in Ziua Invierii! Cel care va fi indepartat de Foc si adus in Rai va fi izbanditor. Viata aceasta nu este decat placere amagitoare."
 SURAT AL-'IMRAN:185


Musulmanilor! Feriţi-vă de seducţiile din această lume,feriti-va de  nedreptăţile faţă de oameni, şi fiti cu frica lui Allah! Moartea mai devreme sau mai târziu, şi mai devreme, mai degrabă decât mai târziu vine la toti. Amintiţi-vă intotdeuna! Stati departe de păcate şi meditati la cele din jurul vostru.Ganditi-va la cei care si-au strans bogăţii peste bogatii, în speranţa ca vor avea o viata lunga, dar nu implineau Islamul,nici nu se opreau de la tratarea nedrepta a angajaţilor lor, dar intr-o zi i-a ajuns pe ei moartea.In această zi au părăsit casele lor mari, pentru totdeauna si le-au inlocuit cu un mic mormânt...

 Noi toţi vom face la fel...

 Iubiţi fraţi şi surori! Ieri poate unii dintre noi l-a îngropat pe unul dintre fraţii noştri dragi,l-a însoţit la mormânt, s-a rugat pentru el, a văzut durerea familiei sale şi a  prietenilor sai,dar în cele din urmă a văzut cum a fost coborât în ​​mormânt şi acesta a fost închis, lăsându-l singur, să răspundă întrebărilor puse de îngeri. Reflectati la aceasta zi, în care vom fi singuri, fără familie, fara prieteni si avere, pur şi simplu răspunzand cu credinţa noastră şi cu faptele noastre. Acest lucru este tot ceea ce merită atentia noastra...

O omule,viata ta se termina...

Allah Atotputernicul spune:

“O, omule! Ce te-a înselat pe tine în privinta Domnului tãu, Cel Generos [Al-Karim], Care te-a creat, te-a întregit si ti-a dat staturã dreaptã”
SURAT AL-INTIFAR:6-7

O, tu sclav al Lui Allah! De multe ori Allah te priveste pe tine in timp ce tu nu Ii dai ascultare, nu te supui...Dorind castiguri lumesti si uitand de moarte. Uiti mormantul si Ziua cumplita cand parul de pe cap se va face gri.
In afara cazului in care omul a purtat haine de adevar in viata sa, el este gol chiar daca este imbracat cu straturi de haine.
Daca oamenii continuau sa traiasca pe pamantul acesta pentru totdeauna, atunci Profetul Lui Allah sallaAllahu aleyhi wa sallam, ar fi fost inca in viata. Dar aceasta viata dispare asa cum si placerile ei atragatoare dispar. In timp ce pacatele si faptele rele continua sa existe.

Cand moartea se apropie, tu poti vedea atunci, ca persoana cutare si cutare care obisnuiau sa aiba avere si putere, si care era un ganditor si un om invatat, citit, este carat acum pe umeri...catre ce destinatie? Catre bine cunoscuta destinatie...MORMANTUL.

Imagineaza-ti aceasta situatie! Trupul este ridicat si carat catre mormant pentru a fi ingropat. Nu mai devreme de momentul in care trupul este carat pe umeri, el incepe sa vorbeasca, asa cum este relatat in Sahih Bukhari.

Relatat de Abu Sa’id Al-Khudri (radhi Allahu anhu), Profetul sallaAllahu aleyhi wa sallam a spus:
 “Cand trupul este ridicat pe umeri de catre barbati, daca acesta a fost un om drept, ca incepe sa spuna, ‘duceti-ma inainte’ dar daca a fost un om rau, va spune ‘Vai! Unde il duceti?’” Profetul (salla Allahu alaihi wa sallam) a spus: “Tot din jur aude acea voce cu exceptia omului, daca el ar auzi asta, ar lesina.”

Ya Allah! Ce inspaimantator! Va puteti imagina situatia inmormantarii; cand persoana decedata este carata pe umeri, vorbeste. Totul din jur aude acea voce, numai oamenii nu aud, caci daca ar auzi-o ar lesina.
Acum persoana moarta a ajuns la mormant, care este casa singuratatii, ingustimii, pamant si viermi. Acum, cutare si cutare care a fost un om cu autoritate si prestigiu, va fi ingropat in acel mormant si va fi pus in pamant. Nici un pat matasos si moale nu este pentru el in acest loc stramt, ingust...Apoi oamenii se intorc la casele lor si il lasa pe el acolo, dupa ce l-au ingropat in pamant, si daca ar sta cu el, nu l-ar putea ajuta niciodata cu nimic.Nimic nu ramane din el decat faptele, alaturi de Mila Celui Vesnic.



Profetul sallaAllahu aleyhi wa sallam a spus, asa dupa cum este relatat de Anas in Sahih Muslim:

“Trei lucruri ia mortul cu el spre mormant; doua se intorc in timp ce unul ramane cu el. Familia lui si averea lui se intorc in timp ce faptele sale raman.”

Dragi frati si surori,nu uitati NICIODATA acest hadith...

Hatim Al-Asam a fost intrebat: “Cum ai ajuns sa poti pune toata increderea in Allah?”

El a raspuns: “prin intermediul a patru mijloace:

1. Am stiut ca proviziile mele nu vor fi niciodata luate de altii asa ca inima mea a fost linistita.
2. Am stiut ca nimeni in afara de mine nu poate sa imi faca munca mai bine decat mine, asa ca m-am straduit sa o perfectionez.
3. Am stiut ca moartea ma asteapta asadar mi-am pregatit bagajul cu ce sa il intalnesc pe Allah.
4. Am stiut ca Allah ma priveste in tot timpul si mi-a fost jena ca El ma va vedea facand pacate.

SubhanAllah,cat de frumoase sunt aceste cuvinte...

Fiecare va fi chemat sa raspunda pentru ceea ce a facut in timpul vietii sale pamantesti.Pe Allah! Nimic nu va va fi de folos decat faptele voastre bune; Familia voastra si averea voastra se vor intoarce de la cimitir, ceea ce va ramane cu voi sunt numai faptele voastre. Asa ca inmultiti faptele voastre incepand de acum, fiti pregatiti, pentru o zi in care veti avea nevoie de o singura glorificare sau invocare a lui Allah sunhana wa ta'ala. Veti avea poate nevoie de o singura raka’h care te-ai rugat la Allah, Inaltat si Glorificat fie El.

Profetul sallaAllahu aleyhi wa sallam a spus:
"Mormantul este prima etapa in Viata de Apoi, deci cine este salvat de chinurile lui (mormantului), ce urmeaza este mai usor. Si daca unul nu este salvat de acesta, atunci ceea ce vine dupa este mai greu."


O Allah! Fii Indurator, Milostiv cu noi si pe pamant si in pamant, si in Ziua in care vom fi chemati sa raspundem in Fata Ta...

Imi doresc ca oricine care simte ca inima lui este prea dura sau ca ochii lui nu varsa lacrimi, as vrea ca acea persoana sa mearga la o imnormantare si sa se uite bine la mormantul acela inainte ca cel mort sa fie ingropat. Va implor, pe Allah sa va uitati la acel mormant.

Profetul sallaAllahu aleyhi wa sallam ne-a ordonat sa vizitam mormintele. El sallaAllahu aleyhi wa sallam ne-a zis: “V-am interzis sa vizitati mormintele, dar acum vizitati-le, pentru caci va reamintesc de Viata de Apoi.”

O tu, cel care simti ca inima ta este dura, si ochii tai nu varsa lacrimi, de teama Lui Allah, mergi in cimitir, uita-te la mormant si imagineaza-ti singuratatea din el. Uita-te la pamantul din el si imagineaza-ti ca acest pamant este pamantul care iti va fi pus peste fata si peste tot corpul.Imagineaza-ti ca vei ramane singur in acest ingust, singuratic si pustiu loc.

Când va simtiti ispititi de plăcerile acestei lumi, amintiţi-vă moarte, pentru că oferă o perspectivă reală asupra lucrurilor.Gandul la moarte ne înmoaie inimile şi ne trezeşte credinţă şi frica de Allah azza wa jall. Meditati asupra acestui lucru, şi să ştiţi că persoana care se bucură de o buna judecata este aceea care beneficiază de ceea ce aude. Judecati-va pe voi insiva înainte de a fi judecati de către Allah...

Il rog pe Allah Azza wa Jal, sa miste inimile si mintile in acelasi timp catre cainta si intoarcere catre El, prin munca sarguincioasa, sa fim salvati de chinurile si ingustimea mormantului.Ma rog la Allah pentru voi si pentru mine sa faca viata din mormant o placere pentru noi, si sa ne salveze de pedeapsa Vietii de Apoi; caci adevarat, El are putere asupra tuturor lucrurilor.

 O Allah, Te  rugăm să ii indrumi pe acei fraţi şi pe acele surori care s-au indepartat de drumul tau! O, Allah, fai să se întoarcă catre tine! O, Allah indrumai pe tinerii musulmani, femei şi la bărbaţi!O, Allah binecuvânteze şi da putere Islamului si musulmanilor, şi Te rugam slăbeste politeismul şi forţele sale. O,Allah desăvârşeşte credinţa şi practica religie noastre , pentru că de ea depinde mântuirea noastra. O, Allah acorda-ne cei mai bun pe această lume, dar nu lasa ca aceasta lume sa devina preocuparea noastră cea mai mare. O, Allah fa ca viaţa pentru noi sa fie in creştere cu toate cele bune, şi fa ca moartea noastra sa fie pentru noi finalizarea tuturor suferinţelor! O, Allah vindeca bolnavii nostri, si ai milă de morţi noastri. O, Allah fa ca faptele noastre sa atinga satisfacţia Ta, şi fa ca faptele noastre finale sa fie cele mai bune din vieţile noastre!

Robii lui Allah,Allah subhana wa ta'ala spune în Coran:

"Allah si ingerii Sai Se roaga pentru Profet. O, voi cei care credeti, rugati-va pentru el si salutati-l pe el cu tot respectul."
SURAT AL-AHZAB:56

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu