In conformitate cu vointa lui Allah partea a-II-a

Musulmanul traieste o viata linistita încrezator fiind ca la Allah este controlul tuturor lucrurilor

În această lume, fiinţele umane trăiesc cu teama, în principal pentru două lucruri: frica pentru viaţa lui şi a proviziilor sale ( bani etc.etc) . Astfel, pentru a obţine avere sau pentru a nu o piarde,face orice este nevoie, ucide,minte, fura,etc, şi pentru a-si pazi viaţa isi trădeaza chiar si principiile sale şi onoarea. Dar musulmanul, pentru a-şi exprima convingerea că aceste două aspecte vin si sunt exclusiv de la Allah, nu se umileste si nici nu lasa capul jos in fata nimanui. Astfel, vedem că Profetul Muhammad, sallallaahu 'alayhi wa sallam, spune: "Oricine va sta în faţa unei persoane bogate si se umileste pentru a obţine anumite beneficii de la această persoana bogată, a pierdut o treime din religie şi locuinţa sa va fi iadul." Şi intr-un alt hadith ne informează că: "oricine se va umili pe sine în mod voluntar, nu este de- al nostru." Acesta este motivul pentru care musulmanul isi traieste viata cu mândrie si nu se umileste, pentru că inima lui este calma şi încrezatoare că totul este în mâinile lui Allah.

Unul dintre marile personaje ale istoriei noastre a văzut un om îngrijorat şi ia spus: "Lasă-mă să te întreb ceva:"este ceva în această lume care se poate întâmpla fără voia lui Allah? El a răspuns:"Nu". "Ai văzut că unele dintre cele pe care Allah le-a pregătit pentru tine au fost luate de un altul? El a spus: "Nu". Este cineva pe acest pământ, care-ti poate reduce viaţa ta? El a răspuns: "Nu". Apoi a spus el:"Ce se intampla, atunci cu dvs. de sunteti preocupat?... Pe scurt: Daca recunosti că, în mâinile lui Allah este viaţa ta şi proviziile tale,de ce trebuie să-ti mai faci griji? Deci, de fiecare dată cand credinţa celui credincios creste,inima lui este calmă şi linistita. Allah spune în Coran (interpretarea sensurilor în limba romana):
" Iar aceluia care crede in Allah,El ii va calauzi inima"
[Coran 64:11].
Într-un alt verset spune:
"Pe cei care cred si ale caror inimi sunt linistite intru pomenirea lui Allah, caci prin pomenirea lui Allah se linistesc inimile [Coran 13:28]

Viaţa noastră este în mâinile lui Allah

Acest lucru il demonstreaza credinţa: chiar dacă toata lumea s-ar pune de acord sa termine cu viata unei fiinţe, chiar şi a unei insecte, daca Allah a ordonat sa traiasca mai mult, ei nu o pot ucide. Şi in caz contrar, de asemenea,daca toata lumea ar face orice pentru a salva viaţa cuiva, dar timpul ei prescris de Allah subhana wa ta'ala s-a încheiat, nimeni nu poate face nimic pentru a o salva. Allah spune (interpretarea sensurilor in limba romana):
"Fiecare comunitate are un soroc si cand le soseste sorocul, ei nu-l pot intarzia nici macar cu un ceas si nici nu-l pot grabi" .
[Coran 10:49]

Allah a decretat totul cu precizie

Lucru cel mai curios este faptul că prin Măreţia Lui, Allah a decretat că atât viaţa cat şi averea sau proviziile care urmează, să fie unite în mod inerent: dacă viaţa se termina, acelaşi lucru se intampla si cu proviziile, de asemenea si în cazul în care proviziile se termina,acelasi lucru se intampla si cu viata. Am găsit o poveste în care îngerul mortii vine pentru a lua sufletul unui persoane care trebuie să moară şi-i spune cateva cuvinte, la care trebuie sa reflectam si pe care trebuie sa le intelegem; sunt cuvinte logice care întruchipează realitatea a ceea ce am spuneam:"Omule, am călătorit în întreagul Orient şi in intregul Occident în căutarea unei mici provizii pentru tine, si am mers,am mers...dar nu am găsit nimic,nici macar un ulcior de apă pentru tine nu am gasit ... am făcut acelaşi lucru cautand chiar si o ultima suflare pentru tine, si nu am gasit nimic "...Nu-i ramasesera nimic nici macar o firimitură de pâine, sau o picătură de apă ... Aceasta este Măreţia lui Allah, care a creat toate cu precizie. El, Preainaltul, nu ne da proviziile noastre în dezordine, fiecare inghititura care intră în stomacul nostru a fost bine distribuita de către Allah pentru fiecare dintre noi. Coranul spune (interpretarea sensurilor in limba romana):
" El i-a socotit si i-a numarat pe ei bine." [Coran 19:94]
Allah a decretat pana si numărul de respiraţii pentru fiecare fiinta şi numai El le stie numarul ... Astfel, musulmanul avand această credinţă, va trăi in conformitate cu învăţătura profetului Muhammad, sallaAllahu aleyhi wa sallam ca a spus:" Si fiti multumiti cu ceea ce Allah v-a daruit,caci astfel veti fi cei mai bogati dintre oameni".



Allah ordonat totul cu înţelepciune


Ca musulmani, noi ne diferentiem de alte persoane prin credinţa noastră în ceea ce Allah a desemnat pentru noi şi in destinul dat de El,slava Lui ... Totul este în mâinile lui Allah, de aceea noi stim că, dacă El subhana wa ta'ala ne da sau ne ia ceva, o face din anumite motive, aşa cum se menţionează în Hadis: "Dintre robii Mei, sunt unii carora le-am dat bogatii pentru ca credinţa lor sa fie stabila,caci dacă erau săraci s-ar fi pierdut ... şi dintre robii Mei,sunt unii carora le-am dat sărăcie pentru ca credinţa lor sa fie stabila,caci in cazul în care ar fi fost bogati s-ar fi pierdut ". În cele din urmă, tot ceea ce Allah ne ofera, mai mult sau mai puţin, este un test. Ni se spune în hadith-ul precedent "Dintre robii Mei ...", deoarece unii carora le-au fost date bogatii sau sănătate sunt nerecunoscători şi ei termina pierzand si în aceasta viata şi în viaţa de apoi ...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu